1 920 0

Кличко: Изядох писмото си до Дядо Коледа

Бившият шампион по бокс се върна в детството си

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Владимир Кличко се върна към спомените си за Коледа като дете в СССР. Боксьорът призна, че е писал писмо до Дядо Мраз, но след това незнайно защо го е изял.

„В комунизма нямаше религия. Както Карлс Маркс го описва – това е опиум за хората. По онова време Ленин беше Господ, а комунистическата партия беше вярата. Помня, че когато правехме бели, трябваше да си признаваме пред портрета на Ленин, който висеше навсякъде. Но истинската вяра е много важна. Тя ти дава подкрепа. Позволява ти да различаваш доброто от злото. Това е нещото, което спира хората да бъдат животни“, разказа Кличко пред Аbendzeitung.

Той се върна и към спомените от детството по Коледа.

„Както казах, класическа Коледа не съществуваше, когато бях малък. Но имаше Дядо Мраз. Никога не съм го виждал, но винаги носеше подаръци. Помня как си пишех желанията на лист хартия. След това го сгънах и го изядох. Деца, моля ви, не правете такова нещо, не е здравословно. Но почти винаги получавах това, което исках. Никога няма да забравя един велосипед. Още правя това, само дето не ям бележката. Но всяка година сядам и си поставям цели. Повечето ги изпълнявам“, добави Кличко.
Той коментира и мача с Антъни Джошуа, който ще се проведе на 29 април на „Уембли“.

„Това е най-големият, най-добрият подарък. Мачът е за три титли (поясите на IBF, WBA и IBO), на легендарен стадион „Уембли“. Мотивиран съм. Чаках повече от година да имам реванш с Тайсън Фюри, трябваше да се подготвям на два пъти, но мачът пропадна. Но този мач е по-добър. По-голям, на по-голям стадион. Чакането си заслужаваше. Това е мачът, който всички чакаха. Не с Дионтей Уайлдър, не с Джоузеф Паркър. Дори не с и Тайсън Фюри. Никой не може да привлече интереса на хората толкова, колкото мач с Джошуа. Радвам се, че ще имам шанса да участвам в такъв мач. Щеше да е лошо последното нещо, което хората видяха от мен, да е загубата от Фюри“, каза Кличко.

Украйна


Напиши коментар:


Публикувай