Last news in Fakti

4 Януари, 2017 17:21, обновена 4 Януари, 2017 19:05 1 594 0

Стефка Костадинова за нулирането на рекордите: Несериозно е!

  • стефка костадинова-
  • рекорд-
  • нулиране-
  • лека атлетика-
  • предложение

Председателят на БОК възнегодува срещу предложението за нулиране на всички световни рекорди в леката атлетика

Стефка Костадинова за нулирането на рекордите: Несериозно е! - 1
Снимка: БТА

Председателят на БОК и настояща световна рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова излезе с официална позиция по повод идеята за анулиране на всички световни рекорди в леката атлетика.

"Идеята за анулиране на световните рекорди е несериозна и некоректна. Смятам предложението за анулиране на всички световните рекорди в атлетиката за несериозно и погрешно. То е некоректно към тези, които честно и абсолютно лоялно са постигнали своя връх в кариерата, който е и връх в човешките постижения. Жена е скочила 209 см на високо, друга е скочила 208 в зала – защо това трябва да се забрави и анулира без причина?", смята Костадинова.

Същото се отнася и за рекордите на Сергей Бубка, на Юсейн Болт... Освен това, ако се вземе подобно решение сега, какво гарантира, че след година-две някой няма да поиска ново "нулиране" със същите мотиви.... Засилените напоследък мерки срещу употребата на допинг не се основание да се зачеркне всичко случило се досега в историята. Да - за доказаните нарушения и прегрешилите нека има санкции и анулиране, но защо трябва да страдат и останалите? Реакцията ми е не само заради световния рекорд в скока на височина, а заради всички, които честно и с огромни усилия са направили нещо значимо като доказателство за възможностите на човека", категорична е още световната ни рекордьорка във високия скок.

Припомняме, че президентът на Асоциацията на спортните журналисти (АИПС) Джани Мерло изпрати отворено писмо до президента на Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) Себастиан Коу с такова предложение. Причина за това са многобройните случаи с отнети олимпийски медали и заличени рекорди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА