Last news in Fakti

11 Януари, 2017 13:49 556 0

Аоияма с трета загуба в Токио

  • аоияма-
  • сумо-
  • миогирю

Българинът отстъпи пред Миогирю

Аоияма с трета загуба в Токио - 1
Снимка: БТА/АР

Даниел Иванов-Аоияма загуби за трети път на турнира по сумо в японската столица Токио, след като отстъпи на равния по ранг Миогирю в схватка от четвъртия кръг. Българинът, състезаващ се с ранг маегашира-7, вече е с баланс от 1-3 победи срещу загуби, колкото има и 30-годишният японец Миогирю, роден в Хиого.

Миогирю използва хватката ошидаши, за да победи Аоияма, за когото програмата не става по-лесна. В схватка от петия кръг българинът ще се изправи срещу монголския маегашира-6 Чийошома, който е с баланс 3:1, след като по-рано днес нанесе първо поражение в Токио за маегашира-5 Такекадзе. Той го направи с хватката хикиотоши.

С перфектен баланс към момента са одзеки Кисеносато, великият шампион Хакухо и още трима сумисти с ранг маегашира. Йокодзуна Какурю пък претърпя първо поражение, след като отстъпи на маегашира-1 Митакеуми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА