610 0

Краси Анев със сребро от европейското по биатлон

Анев вече има пет медала от европейски първенства

Краси Анев със сребро от европейското по биатлон
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Красимир Анев спечели сребърен медал от европейското първенство по биатлон в Полша. 29-годишният българин завърши втори в индивидуалния старт на 20 километра и завоюва петото си отличие от европейски шампионати.

Това е третият му сребърен медал след преследванията в Отепя през 2015 г. и Риднаун през 2011 г. Другите му три отличия са бронзови от индивидуалните стартове през 2011 г. и две години по-късно в Банско.

Анев свали всичките 20 мишени днес и излезе с най-добър резултат след последната стрелба. Направилият една грешка на стрелбището Александър Логинов обаче беше по-бърз по последна обиколка и финишира с 11.4 секунди аванс пред българина.

24-годишният руснак, който през декември се завърна след двегодишно наказание заради употреба на еритропоетин, спечели първото си отличие от голямо първенство при мъжете.

Четирикратният европейски шампион от 2015 г. Алексей Слепов грабна бронзовия медал, след като не допусна нито една грешка в стрелбата и финишира с 53.6 секунди изоставане спрямо Логинов.

В челната шестица се класираха общо петима руснаци. Юрий Шопин се нареди четвърти с 19 свалени мишени и пасив от 1:02.3 мин., следван от Алексей Волков (+1:35.6 мин.) и Дмитрий Малишко (+1:48.5 мин.).

Останалите българи, които взеха участие в днешния първи старт от европейското в Полша, останаха извън топ 20. Димитър Герджиков е 24-и с две грешки и пасив от 3:50.5 мин.

Владимир Илиев даде втория най-добър бегови резултат, като отстъпи само на шампиона Логинов. Той обаче сбърка цели пет пъти на стрелбището и завърши 29-и с изоставането от 4:19.4 минути до победителя.

Антон Синапов се класира 59-и с пет грешки, Михаил Клечеров е 65-и с четири пропуска на стрелбището, а Димитър Парталов остана 96-и от 114 участници, след като свали само 14 от 20-те мишени.

Полша


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай