510 0

Данъчните пак погнаха Чаби Алонсо

Алонсо е разследван за заобикалянето на законите чрез офшорна компания, наречена "Кърджали"

Данъчните пак погнаха Чаби Алонсо
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Футболистът на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо отново е разследван от данъчните власти за нарушаване на законите и ощетяването на държавата, съобщава вестник „La Vanguardia“. Според информацията, Алонсо е разследван за заобикалянето на законите чрез офшорна компания, чрез която е укривал доходи относно имиджовите си права.

Офшорката, която халфът е използвал се казва „Кърджали“ и 100% се контролира от него. Тя му е позволила да избегне плащането на данъци. По делото има нови данни. През януари миналата година прокурорът подаде жалба и то бе задвижено от съда в Мадрид.

През 2009 година Чаби Алонсо подписа договор за 4,5 милиона евро на сезон с Реал Мадрид, а с парите относно имиджовите права заплатата на играча достигаше 5 милиона евро на година. Компанията, която Алонсо придобива само няколко месеца, след като подписа с Реал Мадрид му помага той да укрие повече от 8 милиона евро.

„Кърджали“ работи без никакви служители в периода от 2009 до 2012 година. В допълнение компанията обявява символичните оперативни разходи от 81 хиляди евро. Доходът и е повече от един милион евро и няма активен материал.

Испания


Напиши коментар:


Публикувай