Last news in Fakti

21 Май, 2017 13:00 1 917 1

Обмислят огромна промяна в тениса

  • атр-
  • промени-
  • тенис-
  • геймове-
  • почивки-
  • разговори-
  • фенове

Повишават интереса към играта с няколко значими промени

Обмислят огромна промяна в тениса - 1
Снимка: shutterstock.com

Шефовете на Световната тенис асоциация (АТР) обмислят промени, които да повишат интереса към играта. През ноември в Милано новостите ще бъдат експериментално въведени за Next Gen ATP Finals.

Част от тях се отнасят до забраненото засега влизане на фенове на трибуните по време на мач. Предложението е всеки да може да влиза и излиза, но по начин, по който не пречи на тенисистите. Разговорите играч-треньор също ще бъдат разрешени, а също така ще бъде съкратено времето между сетовете и за започване на мача - до 5 минути след появата на играчите на корта.

Победител в сета ще бъде онзи, които запише 4 победни гейма, а не 6 или 7, както е сега, но се въвежда задължително изискване за 3 от 5 сета във всички турнири - 12 сета за победа, както е на повечето турнири досега (4+4+4, а не 6+6).

Медицинските паузи ще се ограничат до една за играч. От АТР оправдаха бъдещите промени с това, че тенисът е сред спортовете с най-малко промени, заедно с крикета, леката атлетика, голфа и снукъра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УМЕН ГУЩЕР

    2 4 Отговор
    То никой не иска да се занимава със спортове освен изперкали хипстъри баш за тенис....там е само за егоистични типове