Last news in Fakti

21 Май, 2017 13:27 739 0

Младите посланици на спортното развитие се завърнаха с ценни идеи

  • спорт-
  • илади посланици-
  • спортно развитие-
  • мобилност-
  • млади посланици на спортното развитие-
  • проведоха-
  • полша

Участниците от България, Италия, Полша, Уелс и Унгария се срещнаха в Полша

Младите посланици на спортното развитие се завърнаха с ценни идеи - 1
Снимки shutterstock

Първа мобилност на младите посланици по проект "Млади посланици на спортното развитие" се проведе в полския град Счечин, съобщават от „Асоциация за развитие на българския спорт“.

В рамките на 5 дни, участници от България, Италия, Полша, Уелс и Унгария обсъждаха проблемите пред спорта и дискутираха нови методи за промоция на физическа активност.

Всички участници се обединиха около идеята, че спортът е универсален език, разбираем от всички и като такъв трябва и може да се използва не само за повишаване на човешкото здраве и работоспособност, но и за изграждане на личностни и социални качества като дисциплина, точност, отговорност, успешна реализация в динамична или между културна среда и т.н.

Срещата бе изключително полезна за младите посланици, които получиха решения и идеи за насърчаване на физическата активност и мотивацията за спорт сред техните съученици и приятели.

Всички активно участваха в многобройните спортни дейности и практически занимания, подготвени специално за срещата от специалистите и треньорите на баскетболен клуб "Морски вълци" Шчечин, Полша.

„Асоциация за развитие на българския спорт“, която е българският партньор в проекта, взе участие в срещата с двама представители — Галин Генов, млад посланик на спортното развитие и Ивайло Здравков, член на УС на АРБС.

В рамките на двугодишния проект предстоят още 3 мобилности, като всеки от младите посланици на спортното развитие от България ще посети различна държава, за да обмени опит със своите връстници.

Проект „Млади посланици на спортното развитие” е съфинансиран по програма „Еразъм+“ на Европейската комисия. Той ще се реализира в рамките на 2 години и се фокусира върху реализиране на доброволчески активности в сферата на спорта, които да промотират социалното включване на младежи между 16 и 24 години.

Проектът стартира преди няколко години в Уелс и към настоящия момент отчита прекрасни резултати.

Младите посланици на спортното развитие се завърнаха с ценни идеи


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА