750 0

Кубица иска обратно във Формула 1

Полякът признава, че се надява да има възможност да възобнови кариерата си

Кубица иска обратно във Формула 1
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Роберт Кубица потвърди, че иска да опита да се завърне във Формула 1, след като през тази седмица направи тестове със стария автомобил на Lotus. 6 години, след като преживя тежка катастрофа по време на рали и получи сериозни увреждания на ръката, което прекрати кариерата му сред най-бързите пилоти, полякът завъртя 115 обиколки във Валенсия и се надява, че това ще е само началото по пътя към завръщането.

„Със сигурност това е ново начало за мен. Не зная какво ще стане впоследствие, но чувството, че мога отново да съм бърз с автомобил от Ф1, определено е приятно. Да зная, че мога да измина една цяла състезателна дистанция в добро темпо бе кара да се чувствам горд и щастлив“ заяви Кубица пред „Скай Спортс“.

„Сега бих искал да направя и нови тестове, но това не зависи само от мен. Ще продължа обаче да работя и се надявам, че един ден ще имам възможност стъпка по стъпка да се завърна окончателно“ добави полякът, който преди катастрофата си бе считан за потенциален световен шампион.Напиши коментар:


Публикувай