Last news in Fakti

15 Юни, 2017 14:33 1 136 0

Анди Мъри против новите правила в тениса

  • мъри-
  • тенис-
  • правила-
  • внезапна смърт

Шотландецът не подкрепя предложението за внезапна смърт при 40:40

Анди Мъри против новите правила в тениса - 1
Снимка: БТА/АР

Световният №1 Анди Мъри подкрепя въвеждането на нови правила, които да направят тениса по-бърза игра. Такава промяна е планирана да бъде тествана през ноември в Милано на финалите на младежкия турнир Next Generation от ATP за тенисисти до 21 години.

Надпреварата в Милано ще предложи нова система на точкуване – без връщане на първи сервис, когато топката удари мрежата, ограничени медицински прекъсвания и часовник за изпълнение на сервис.

Системата на точкуване ще има най-радикална промяна. Срещите ще си останат до три печеливши от пет сета, но ще се играе до 4 гейма, а не до 6. Това означава, че евентуален тайбрек ще се играе при 3:3 гейма в сета.

"Засега тенисът върви много добре, но това не значи, че в бъдеще не трябва да пробваме нови формати, които да направят играта още по-интересна. Напоследък има обвинения, че тенисът е прекалено традиционен спорт. Ето сега имаме шанс да променим това", сподели шотландецът.

Мъри не подкрепя само отмяната на предимството при 40:40 в гейма. Предвидената промяна е всеки гейм да се решава чрез внезапна смърт.

"Предпочитам по-кратки сетове, но със същата система, отколкото внезапна смърт при 40:40", добави световният №1, който се готви за защита на титлата си на "Уимбълдън", а следващата седмица ще участва на турнира в Куинс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА