Last news in Fakti

20 Юни, 2017 09:43 1 198 3

ЦСКА скочи срещу УЕФА

  • цска-
  • уефа-
  • лига европа-
  • жребий-
  • лиценз

Българският клуб пак сезира КАС, иска "незабавни обезпечителни мерки"

ЦСКА скочи срещу УЕФА - 1
Снимка: БТА

Правният екип на ЦСКА, който работи по казуса с евроучастието на "червените", излезе със становище след изваждането на отбора днешния жребий за Лига Европа. В становището, публикувано на клубния сайт на ЦСКА, се казва:

"Тази сутрин в Българският Футболен Съюз бе получено писмо подписано от Теодор Теодоридис (главен секретар на УЕФА). В него г-н Теодордис се позовава на решението от 29.05.2017 година, с което на ЦСКА се отказва изключение от правилото за "трите години". На това основание г-н Теодоридис уведомява БФС, че ЦСКА не се допуска до турнира Лига Европа, като на негово място, според УЕФА, ще играе ПФК Дунав Русе.

Това писмо и позицията застъпена в него съставляват безпрецедентна форма на недобросъвестно противоречие с позицията изразена от УЕФА в КАС от миналия петък. За да убеди КАС да не допусне предварителните обезпечителни мерки, УЕФА твърдеше в писмена форма, че решението от 29.05.2017 е преклудирано от издадения от БФС лиценз, и че счита ЦСКА за участник в турнира Лига Европа.

Към настоящия момент нито БФС, нито ЦСКА са получавали уведомление за започване на единствената възможна легитимна процедура по преразглеждане на издадения европейски лиценз.

В процес е сезиране на КАС с искане за незабавни обезпечителни мерки, които взимат предвид и откровеното беззаконие, което УЕФА си позволява. Срещу ЦСКА, така и неговите привърженици, е предприета абсолютно незаконна кампания", се казва в становището на юристите, които работят по казуса Първан П. Първанов, Джефри Кеслер, Дейвид Феер, Майкъл Степяк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мировянския чичу митку

    3 1 Отговор
    Два дена и две денонощия гладя ризата, панталона и той и накрая така да стани... Язък, Гриша! Но пък от уефа казаха ми на ухото че за нас измислят турнир нов и Жоро вратарчито и оня отпред и го кръстили Лига-Европа с тире.
  • 2 Киро

    2 3 Отговор
    Нищо, нищо, ЦСКА тръгна по правилния път и скоро всички подуенски подчовеци и 18-те фена на делиорманските ма.тии ще ревете!

    Подуенци вече реват, след серията брутални изнасилвания, а какво ги чака още, не ми се мисли!

    И да не играем тая година в Европа, много важно.
  • 3 Драйвър

    3 2 Отговор
    Гриша Ганчев не се научи,че селските му номера минават само в Ловеч И НИКЪДЕ ДРУГАДЕ!Щом си наследник на някого го наследяваш с активите и пасивите!Не може да преименуваш Литекс в Цска и да му наследиш правата без да му наследиш задълженията!На родна почва мина номера,но в Европа не са балами и тези селски номерца явно не минават!Успех на отбора който наистина заслужава да е в Евро турнирите-Дунав Русе и живот и здраве след три години може да видим там и "Ловешкия" Цска :)