941 3

ЦСКА скочи срещу УЕФА

Българският клуб пак сезира КАС, иска "незабавни обезпечителни мерки"

ЦСКА скочи срещу УЕФА
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Правният екип на ЦСКА, който работи по казуса с евроучастието на "червените", излезе със становище след изваждането на отбора днешния жребий за Лига Европа. В становището, публикувано на клубния сайт на ЦСКА, се казва:

"Тази сутрин в Българският Футболен Съюз бе получено писмо подписано от Теодор Теодоридис (главен секретар на УЕФА). В него г-н Теодордис се позовава на решението от 29.05.2017 година, с което на ЦСКА се отказва изключение от правилото за "трите години". На това основание г-н Теодоридис уведомява БФС, че ЦСКА не се допуска до турнира Лига Европа, като на негово място, според УЕФА, ще играе ПФК Дунав Русе.

Това писмо и позицията застъпена в него съставляват безпрецедентна форма на недобросъвестно противоречие с позицията изразена от УЕФА в КАС от миналия петък. За да убеди КАС да не допусне предварителните обезпечителни мерки, УЕФА твърдеше в писмена форма, че решението от 29.05.2017 е преклудирано от издадения от БФС лиценз, и че счита ЦСКА за участник в турнира Лига Европа.

Към настоящия момент нито БФС, нито ЦСКА са получавали уведомление за започване на единствената възможна легитимна процедура по преразглеждане на издадения европейски лиценз.

В процес е сезиране на КАС с искане за незабавни обезпечителни мерки, които взимат предвид и откровеното беззаконие, което УЕФА си позволява. Срещу ЦСКА, така и неговите привърженици, е предприета абсолютно незаконна кампания", се казва в становището на юристите, които работят по казуса Първан П. Първанов, Джефри Кеслер, Дейвид Феер, Майкъл Степяк.

България


Още по темата

 • Петър Жеков: Пенев не знае български!

  Петър Жеков: Пенев не знае български!

  Легендата на ЦСКА Петър Жеков коментира с чувство за хумор присъствието на Димитър Пенев на жребия за Лига Европа в Нион. Както е известно, ...
  20.06.2017
  2 084
  5
 • Изненада! ЦСКА е аут от Европа

  Изненада! ЦСКА е аут от Европа

  Левски ще се изправи срещу черногорския Сутиеска в първи квалификационен кръг на Лига Европа. Това реши тегленият току-що жребий за турнира. ...
  19.06.2017
  1 791
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мировянския чичу митку
  Отговор
  1 11:59  20.06.17
  Два дена и две денонощия гладя ризата, панталона и той и накрая така да стани... Язък, Гриша! Но пък от уефа казаха ми на ухото че за нас измислят турнир нов и Жоро вратарчито и оня отпред и го кръстили Лига-Европа с тире.
 • Киро
  Отговор
  2 12:35  20.06.17
  Нищо, нищо, ЦСКА тръгна по правилния път и скоро всички подуенски подчовеци и 18-те фена на делиорманските ма.тии ще ревете! Подуенци вече реват, след серията брутални изнасилвания, а какво ги чака още, не ми се мисли! И да не играем тая година в Европа, много важно.
 • Драйвър
  Отговор
  3 14:50  20.06.17
  Гриша Ганчев не се научи,че селските му номера минават само в Ловеч И НИКЪДЕ ДРУГАДЕ!Щом си наследник на някого го наследяваш с активите и пасивите!Не може да преименуваш Литекс в Цска и да му наследиш правата без да му наследиш задълженията!На родна почва мина номера,но в Европа не са балами и тези селски номерца явно не минават!Успех на отбора който наистина заслужава да е в Евро турнирите-Дунав Русе и живот и здраве след три години може да видим там и "Ловешкия" Цска :)

Напиши коментар:


Публикувай