512 0

Моуриньо: Искам още поне 15 години в Юнайтед

Португалецът обаче знае, че подобно нещо е трудно за осъществяване

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Въпреки че никога досега в кариерата си не е бил повече от 3 сезона в един и същи клуб, Жозе Моуриньо е готов да промени тенденцията и да остане още 15 години в Манчестър Юнайтед.

Португалецът донесе два трофея на Червените дяволи през миналата кампания, а сега готви състава да бъде претендент за титлата и дори се цели в постиженията на легендата сър Алекс Фъргюсън.

„Готов съм да бъда в Юнайтед още 15 години, защо не?” заяви той пред ESPN. „Това обаче може да стане много трудно заради напрежението в нашата работа. Всеки поставя мениджърите под натиск и от нас се очакват само победи. Само един обаче може да спечели даден трофей и от сезон на сезона става все по-трудно” добави той.

„Аз обаче се стремя да работя не само за резултатите, а и в области, за които хората смятат, че не са наша работа. Според мен моите задължения са много повече от това, което правя на терена и това, което тимът постига през уикендите. Тук в продължение на много години всичко зависеше от сър Алекс. Хората бяха свикнали на стабилност и аз се надявам, че ще мога отново да им я дам. Необходимо е обаче да си заслужа оставането и точно върху това работя” каза още Жозе.

„Може да имаш успех един сезон, но ако през следващия се провалиш, тогава си аут. Това ми се случи на мен в Челси, както и на Клаудио Раниери в Лестър и на много други. В наши дни хората предпочитат краткосрочната визия” изтъкна португалецът.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай