Last news in Fakti

21 Юли, 2017 16:43 1 167 1

Спряха правата на Дънекова за 4 години

  • дънекова-
  • бок-
  • федерация-
  • арбитраж-
  • наказание-
  • допинг

Българският спортен арбитраж отмени решението на Дисциплинарната комисия при БОК

Спряха правата на Дънекова за 4 години - 1
Снимка: БТА/АР

Българският спортен арбитраж наказа лекоатлетката Силвия Дънекова с лишаване от състезателни права за 4 години, считано от 13 август 2016 година. Решението на БСА отмени решението на Дисциплинарната комисия при БОК, тъй като то е в нарушение на Антидопинговите правила, приложими за олимпийските игри в Рио 2016.

Както е известно, националната рекордьорка в бягането на 3000 метра стипълчейз Силвия Дънекова бе замесена в допинг-скандал по време на Олимпиадата в Рио де Жанейро през август миналата година.

Дънекова беше лишена от право на участие в Игрите заради положителна проба, но след около девет месеца, на 20 април, тя беше оневинена от Дисциплинарната комисия на БОК заради множество нарушения около нейния тест и липса на доказателства за позитивен резултат.

Решението на ДК бе обжалвано и впоследствие отменено от Спортния арбитраж.

Ето и пълния текст на решението на Български спортен арбитраж:
"С Решение номер 2/13.07.2017 г, Българският спортен арбитраж отменя Решение номер 1/59/2017 от 20.04.2017 г. на Дисциплинарната комисия при БОК, тъй като то е в нарушение на Антидопинговите правила, приложими за олимпийските игри в Рио 2016.

БСА определя на Силвия Дънекова наказание лишаване от състезателни права за срок от четири години, с начална дата 13.08.2016 година."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    4 0 Отговор
    Царя дава , пъдаря не дава.