Last news in Fakti

24 Юли, 2017 23:13 891 0

Макс Крус отново на покер масата

  • крус-
  • футболист-
  • покер

Немският футболист Макс Крус направи ежегодното си посещение в Лас Вегас, за да участва в турнира от $ 1,500 на Lowball Draw в Световните серии по покер (WSOP). Докато международният отбор на Германия беше в Русия и се подготвяше за началото на Купата на Конфедерациите на ФИФА, на другия край на света, Макс взе участие в един друг вид турнир.

След края на един добър сезон с отбора си Вердер Бремен, нападателят отбеляза значителен резултат и на покер масите в Лас Вегас. Той надви 320 противници, за да достигне до финалната маса на събитието, като в крайна сметка финишира четвърти. Макар и разминавайки се на косъм от победата, Крус определено може да се гордее с постижението си, а и със спечелената награда от $28,740. Това не е първото му участие на масите в Лас Вегас, като преди 3 години отново успя да постигне значителен успех, заемайки трето място на подобен турнир, и си тръгна с $36,494. Общата сума от завоюваните от Макс победи до момента възлиза на малко повече от $120,000.

Макар и да не играе често, той поддържа дългогодишен интерес към играта вече цяло десетилетие. Вида турнир, който Крус играе в последните години, не е най-типичната и широко резпространена вариация на покер (2-7), но това е неговият фаворит. Интересен факт е, че той е бил „научен“ на правилата на този вид покер от сънародника си и покер про Джордж Данзър в рамките на 30 минути преди първия турнир, но усъвършенстването на способностите си Крус дължи изцяло на себе си.

Крус, който този сезон отбеляза 15 гола за Вердер Бремен, отдавна се занимава с покер в свободното си време, като дори често споделя, че би се отдал на играта на „пълен работен ден“, когато сложи край на футболната си кариера в бъдеще. "Може би по-късно ще мога да играя повече, когато съм на 35-36. Може би ще имам друга кариера - като покер играч."

За сега обаче той е напълно отдаден на футбола, като преди няколко месеца се завърна в отбора си от където започна футболната си кариера, а именно Вердер Бремен и звездата му на терена отново заблестя с пълна сила. Той е в по-добра форма от всякога, а спортният директор на клуба дори признава, че класата и качеството на целия отбор са се вдигнали значително благодарение на него. „Той бута отбора напред, на разположение е за своите съотборници и показва огромно желание за решаването на всеки мач в наша полза“ – не пропуска да го похвали и главният треньор Александър Нури.

Наскоро Макс привлече вниманието и на мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Мауриньо. С изтичане договора на Златан Ибрахимович Червените дяволи започнаха търсене на своята нова звезда и Крус напълно заслужено е попаднал в списъка им с потенциални нови попълнения. Макар и на 29 години, Макс показа огромно подобрение, мотивация и дисциплина в последните месеци, така че интересът от страна на Мауриньо е напълно естествен. Освен това вече 14 пъти той игра като национал, отчитайки четири попадения.

Като повечето спортисти, привлечени от играта на покер, Макс намира общи черти между двете си любими занимания: „Трябва да се подготвиш, за да играеш покер, точно както имаш нужда от подготвка за футболен мач“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА