Last news in Fakti

10 Август, 2017 10:58 1 139 2

Григор Димитров пречупи Зверев в тежък мач

  • димитров-
  • тенис-
  • зверев-
  • победа

Най-добрият български тенисист елиминира германеца след три сета

Григор Димитров пречупи Зверев в тежък мач - 1
Снимка: БТА/АР

Поставеният под №7 в основната схема Григор Димитров започна с трудна победа участието си на силния тенис турнир от сериите „Мастърс 1000” в Монреал. Най-добрият български тенисист надви германеца Миша Зверев с 6:3, 3:6, 6:3 за точно 100 минути игра. Това бе втора победа за българина срещу германеца, когато надви през февруари с 6:7(4), 6:2, 6:4 в Ротердам.

Григор започна първия сет с ранен пробив и след това още веднъж взе подаването на съперника, който обаче успя да върне двата пробива. Все пак Димитров направи и трети пробив за 5:3, след което го затвърди и спечели тази част с 6:3.

Миша Зверев проби в началото на втората част и поведе с 3:1. Григор стигна до точка за връщане на пробива в последния гейм от този сет, но не успя да го спечели и отстъпи с 3:6.

В заключителната част Димитров проби за 4:2. Роденият в Москва германец направи четири поредни двойни грешки, а Григор реализира още първия си мачбол в деветия гейм и след 6:3 триумфира в срещата.

Следващият съперник на Григор Димитров е холандецът Робин Хаасе, който е 52-и в ранглистата. До момента Григор е спечелил и двата мача помежду им с по 2-0 сета. Срещите са били на твърди кортове през 2014 година в Бризбън и Индиън Уелс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ МИЛЕ

    5 0 Отговор
    БРАВО ГРИГОР !!!!!
  • 2 ай сиктир

    2 1 Отговор
    Жалко...