Last news in Fakti

10 Август, 2017 14:56 810 0

България дръпна с 2 места в ранглистата на ФИФА

  • национален отбор-
  • българия-
  • ранглиста-
  • място-
  • фифа

Родните национали се изкачиха от 54-та на 52-ра позиция

България дръпна с 2 места в ранглистата на ФИФА - 1
Снимка: БТА/АР

Националният отбор на България по футбол просперира с две места в обявената днес ранглиста на ФИФА за месец август. По този начин тимът на Петър Хубчев се изкачва до 52-ра позиция в света, след като през юли бе 54-ти.

Националите запазват точковия си актив на 643 и са само на 22 точки от 50-ото място, което в момента се заема от Гана. В челната десетка има сериозни промени, включително и на върха. Там след едномесечна пауза се завръща националният отбор на Бразилия, докато световният шампион Германия отстъпва на втора позиция.

Третото място е за Аржентина, а на четвърта позиция е Швейцария. Малката алпийска страна се изкачва с едно място спрямо предходния месец за сметка на Португалия, която отстъпва на шеста позиция. Петото място в ранглистата пък е за Полша.

Останали отбори в челната десетка са Чили, Колумбия, Белгия и Франция, а веднага след тях се нареждат Испания, Италия и Англия.

От съперниците на България за световното първенство в група "А" най-напред е Франция на 10-а позиция, Швеция е на 19-а, а Холандия заема 36-о място. Националният отбор на Беларус е 71-ви, докато Люксембург е на 136-а позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА