959 2

Спешно се търси купувач за ЦСКА Москва

Проблемът е свързан с изключително неблагоприятната за чуждестранни инвестиции икономическа среда в Русия

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Президентът на ЦСКА (Москва) Евгений Гинер се е активизирал в спешното търсене на купувач на клуба, информира xsport24.ru. Проблемът пред него е свързан с изключително неблагоприятната за чуждестранни инвестиции икономическа среда в страната и наложените международни ограничения. Това налага Гинер да търси местен купувач в условията на изключително сенчест бизнес в Русия.

Причината Евгений Гинер да търси купувач за клуба, в който играе българският национал Георги Миланов, са собствените му финансови проблеми. Той загуби почти целия си енергиен бизнес в Украйна. През март тази година той се договори с „Алфа Банк“ за преструктуриране на задълженията си в размер на 100 милиона долара. През ноември президентът на ЦСКА (Москва) трябва да внесе пари, с които в момента не разполага.

Освен това той има и необслужван кредит в размер на 240 милиона долара към „Внешекономбанк“. Наскоро Гинер продаде 25% от акциите си в „ТНС Енерго“, но това не помогна особено за облекчаване на задълженията му.

Именно с бедственото финансово положение на президента се обяснява и скромната трансферна активност на ЦСКА (Москва), които в последните години или привличат свободни агенти, или взимат играчи с ниски трансферни суми. През последните два сезона „армейците“ едва свързват двата края и залагат предимно на кадри от клубната школа.

57-годишният Гинер е президент на ЦСКА (Москва) от 2001 година. За този период клубът шест пъти стана шампион на Русия, седем пъти спечели Купата на страната, стана шесткратен носител на Суперкупата. През 2005 година „армейците“ станаха първият руски клуб, спечелил Купата на УЕФА.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 08:28  29.08.17
  Закривайте и оригинала, че да се приключва с тези насила създадени уроди!
 • дами
  Отговор
  2 10:00  29.08.17
  Българският национал Миланов ,не играе ,а гледа мачовете от трибуната -твърда резерва.

Напиши коментар:


Публикувай