528 1

Фелпс: Загубих интерес към плуването

"Гледах световното и този път нищо в мен не трепна", призна най-успешният олимпиец

Иво Стойнев

Легендата Майкъл Фелпс няма желание да се завръща в плуването като състезател, но иска да помогне на младите американски таланти да развият потенциала си и да достигнат върховете в спорта. 32-годишният Фелп, който в момента очаква второто си дете, веднъж вече се завърна в басейна, след като беше обявил края на кариерата си, но не възнамерява да го прави втори път.

Той се оттегли от спорта след Олимпиадата в Лондон 2012, но 20 месеца по-късно поднови кариерата си, а на Игрите в Рио де Жанейро през миналата година Фелпс прибави още 5 златни и 1 сребърен медал към богатата си колекция, която включва рекордните 23 олимпийски титли. Съпругата му Никол в момента е бременна в четвърти месец, а двойката вече има 16-месечен син Буумър, като мислите на легендата са насочени в друга посока.

"Наистина този път нямаме желание да се връщам. Честно казано подобни мисли ми минаваха през главата преди Световното първенство в Будапеща, но исках да видя как ще се чувствам, когато гледам този голям форум отстрани. Този път нищо в мен не трепна. Просто явно вече съм загубил интерес да се състезавам отново", коментира Фелпс.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • До Пинг
    Отговор
    1 15:15  20.09.17
    Химкомбината спря да рабити за него и "загуби интерес" ! Тоя и сега да го тестват, ще чупи епруветките !

Напиши коментар:


Публикувай