1 055 0

Иниеста обяви най-добрите футболисти за всички времена

Капитанът на Барселона разкри защо избра Лаудруп, Шмайхел, Роналдо и Малдини

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста определи Петер Шмайхел, Паоло Малдини, Михаел Лаудруп и бразилеца Роналдо за най-големите легенди. Той направи признанието пред клубния канал на каталунския колос.

Интересното е, че той се спира на двама датчани (Шмайхел и Лаудруп), както на двама играчи, които са играли едновременно в Барса и Реал (Лаудруп и Роналдо - Феномена). Извън четворката остават Шави, Лионел Меси и Роналдиньо. Ето какво каза живата легенда на каталунския колос за своя избор:

За Петер Шмайхел: "За мен той е един от най-великите вратари на всички времена. Когато бях дете, той винаги е привличал вниманието ми заради своите спасявания и заради силата си. Той е сред великите вратари, с които бих искал да играя в един отбор".

За Паоло Малдини: "Избирам го заради всичко, което е направил за клуба и националния си отбор като играч. Заради титлите, които спечели и заради начина, по който се справяше с нещата".

За Михаел Лаудруп: "Той беше един от моите идоли и щеше да е невероятно да играем заедно, макар и за кратко. Харесвах го заради стила му и класата му".

За Роналдо - Феномена: "Той беше един от най-добрите играчи на планетата. Той ме впечатли много през 1996 година, когато игра за Барса. Точно тогава аз пристигнах в клуба. Той впечатли всички. Роналдо спечели толкова много неща и правеше разликата на терена в полза на своите отбори".

Испания


Напиши коментар:


Публикувай