609 2

Танев: Стоичков не искаше да обиди никого

"Напускам Каталуния, ако има независимост", призна бившият национал

Иво Стойнев

Бившият български национал и в момента един от най-успешните футболни мениджъри Лъчезар Танев коментира проблемите на Каталуния и ситуацията около независимостта на областта. Той от 17 години живее в Барселона, но призна, че ако Каталуния се отдели от Испания, ще напусне и ще премести бизнеса си. Танев коментира и изказването на Христо Стоичков, което предизвика доста негативи за Камата.

„Каталуния е едно от местата с най-високо качество на живот. Каталунците искат това, което изработват, да остава тук. Всичко за независимостта е планирано. През училища и университети. Преди няколко месеца смениха шефа на полицията. Новият е пронационалист и остави училищата отворени, за да се гласува“, разкри Танев пред „Нова Телевизия“.

„Банки, големи фирми, отнасяйки се отговорно към бизнеса си, за всеки случай смениха седалищата си, тъй като щеше да подлежат на законите на Каталуния, ако се беше случила независимост. Като чете всеки ден, че има напрежение, че има манифестации, човек си казва: „По-добре няма да ходя там.“, допълни бившият футболист.

„Ако имаше независимост, постигнато по някакъв начин, със сигурност аз щях да се махна от Каталуния, защото тя няма да е част от Европейския съюз. Това означава, че местните играчи много трудно ще бъдат трансферирани в ЕС, тъй като ще бъдат със статут на чужденци. „В националните първенства могат да участват само федерации, регистрирани на територията на Испания. При независимост Каталунската футболна федерация няма да е регистрирана в Испания“, призна българският екснационал.

„Христо Стоичков е символ не само за клуба, но и за Каталуния. Това е един от най-обичаните футболисти. Може да е направил едно по-емоционално изказване, но е изразил своето мнение. Не е искал да обижда испанския народ“, коментира Лъчезар Танев.

Испания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  1 14:42  30.10.17
  стига сте ни занимавали с този тъп селянин

  Коментиран от #2

 • БУМ БАМ
  Отговор
  2 17:39  30.10.17

  До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

  КЪТ ТИ ВИДЯ ПИМБЯНАТА ПАНДЕЛКА НА СНИМЧИЦАТА И МИ МЯСЪШ НА ЛИНГУРКА - КАЛАЙДЖИКА.

Напиши коментар:


Публикувай