1 Ноември, 2017 14:33 2 102 5

Фюри: Ще сваля Антъни Джошуа!

  • фюри-
  • джошуа-
  • закана-
  • бокс-
  • световна титла

Бившият световен шампион се сравни с Мохамед Али

След като шампиона на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа защити титлите си срещу Карлос Такам чрез технически нокаут в 10-ия рунд през изминалия уикенд, шампионът на WBC Дионтей Уайлдър и шампиона на WBO Джоузеф Паркър бяха обявени за потенциални негови съперници през 2018-та година.

Сега, обаче, мечтаната за Джошуа среща с бившия абсолютен шампион в тежка категория Тайсън Фюри може да се окаже реална възможност. Фюри не е излизал на ринга, откакто победи Владимир Кличко през 2015-та година. Понастоящем той е със спрени състезателни права, защото бе уличен в употреба на кокаин през юли тази година.

Това изглежда не притеснява Фюри и днес той излезе с интересна публикация в Инстаграм, в която сравнява евентуалната среща между него и Джошуа с легендарната битка между Мохамед Али и Джордж Форман от 1974-та година.

"Ето какво предстои! Старият шампион се завръща, за да се изправи срещу човек, който всички смятат, че ще ме нокаутира, както беше и в битката между Али и Форман - елегантен Али срещу мумията Форман! Всички знаем какво стана в тази битка! Знам, че всички мислите, че той ще ме разбие, но аз не съм уплашен от някакви си мускули, а и имам манталитета на победител, аз съм човек, който никога не е губил битка. Истинският шампион се завръща, за да си върне трона. Това е моята ера, те живеят в моето време, ще ги унищожа. Джошуа и Уайлдър, идвам за двама ви и единствената ми мисия е да унищожа всеки, който се изпречи на пътя ми. Има само един победител и това са феновете! Нека направим тежка категория велика отново, нека се бием най-добрите в дивизията, Фюри = абсолютен шампион. Джошуа = IBF-IBO-WBA, Уайлдър = WBC, Паркър = WBO. Но да бъда честен, Паркър е просто младо момче и не е в радара ми, той трябва да натрупа малко опит и зрялост, за да стане голям и силен мъж. Аз държа съдбата си в моите ръце. Нека най-добрият победи и късмет на всички. През 2018-2019-та година светът иска да види най-добрите битки и тогава хората ще разберат кой е кралят в тежка категория", се казва в публикацията на Фюри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чурулик

    2 5 Отговор
    Тоз наркоман нали се отказа

    Коментиран от #2

  • 2 Подценяване и пренебрежение му е хваткат

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Чурулик":

    Отказа се! Наркоман, алкохолик, депресар... Не знам, колко мога да го нареждам ама не искам пак да ме баннат, тааа - къвто ще да е ВЯРВАМ МУ!
    Джошуа не показа онази доминация, която имаха братят Кличко!
    Фюри не е победен шампион!
    Факти!
  • 3 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    ФЮРИ НЕ ИЗДЪРЖА НА СЛАВАТА И НАПРЕЖЕНИЕТО ДА Е СВЕТОВЕН
    ШАМПИОН
    НО ЗА МЕНЕ ТОЙ НЕ Е ЛОШ БОКСЬОР
    И НЯМА 30 ГОДИНИ МОЖЕ ДА ИГРАЕ ПОНЕ ОЩЕ 5 ГОДИНИ
  • 4 гамена

    2 1 Отговор
    Щом е наркоман да умира
  • 5 MIKE TYSON THE BEST

    0 0 Отговор
    Ето това е човека който може да спре единствен Дионтей и да му затвори устата ако не го направи то тогава Майк Тайсън щеше да го направи на млади гидини