686 0

Левски търси купувач за Мапуку

"Сините" се разделят с нападателя, който тотално разочарова

Иво Стойнев

Жуниор Мапуку е един от футболистите, които няма да изкарат целия сезон в Левски. Това е категоричното желание на спортно-техническия щаб на Левски и с него са запознати, както спортният директор Даниел Боримиров, така и хората, които плащат заплатите и осигуряват цялостното финансиране на клуба. Те ще трябва да търсят нов отбор на Мапуку, пише „Тема Спорт“.

Нападателят не може да намери общ език с треньорите и, меко казано, не тренира с настроение, а това се отнася и за мачовете и особено в моментите, в които разбира, че или трябва да излезе от терена, ако е бил титуляр, или ако бъде пуснат като резерва твърде късно. Напоследък Черната сила дори не намира сили да се закани на останалия футболен свят посредством социалните мрежи.

Делио Роси има изисквания, които той едва смогва да изпълнява и на тренировки, и на мачове. Италианският треньор претендира за по-сериозно отношение на Мапуку и в двете фази на играта. А освен това голям проблем е и кондицията на привлечения от Берое нападател. Той трудно може да издържи на високо темпо и след няколко минути на препускане се изключва от игра за дълъг период от време.

След това идва и проблема с възстановяването на играча, който трудно връща показателите си в нормални граници. Вече е решено категорично, че Сержиу Буш е предпочитаният от Делио Роси централен нападател, въпреки че и към него има забележки. Румънецът обаче е далеч по-грамотен тактически, по-изпълнителен е и е по-спокоен като характер. Постът централен нападател е един от задължителните, на които Роси иска ново класно попълнение.

България


Напиши коментар:


Публикувай