1 241 0

Рос Браун: Формула 1 се нуждае от нови двигатели

Спортният директор шокиран от негативната реакция след предложението

Иво Стойнев

Спортният директор на Формула 1 Рос Браун е категоричен, че плановете за въвеждането на нови мотори от 2021-а година са напълно оправдани и логични, за да се гарантира бъдещето на спорта.

Много от отборите не харесаха първоначалните условия за изграждането на задвижващите системи и от Ferrari дори заплашиха да напуснат, но за Браун няма съмнение, че това е правилния ход.

„Настоящите двигатели са невероятно инжeнерно произведение, но те не са добри състезателни мотори. Те са скъпи, не са шумни и имат много елементи, чийто повреди често водят до наказания, а и в крайна сметка разликите в представянето на пилотите са много големи“ заяви Браун.

Той е готов да обсъди с производителите направените първоначални предложения, но счита, че настоящите двигатели трябва да бъдат променени.

„Честно казано останах шокиран от реакцията, която получихме, защото производителите бяха замесени в серия срещи, които доведоха до предложението. Може би презентацията ни не бе правилна, но все пак най-важна остава целта, която искаме да постигнем“ добави той.Напиши коментар:


Публикувай