13 635 10

Обрат със секс скандала в българския футбол

Ангел Стоянов завежда контра иск за клевета след прокурорско постановление

Иво Стойнев

Районната прокуратура в Монтана отказа да образува досъдебно производство срещу бившия председател на ОС на БФС в града Ангел Стоянов, пише „Конкурент”. Мотивът е липсата на данни за извършено престъпление от общ характер. Постановлението е на прокурор Миглена Митрева от 10 ноември. То е оформено след подаден от Стоянов сигнал с молба да се разпореди проверка, в хода на която да се разследват твърденията на Свободин Колев и Теодора Тодорова по негов адрес и да се установи дали той е извършил престъпление от общ характер спрямо Тодорова, както твърдят двамата.

Сагата започва на 11 август, когато Колев, използвайки трибуната на интернет сайт, обвинява тогавашния футболен началник, че е отправял неприлични сексуални предложения към съпругата му. В течение на няколко дни във виртуалното пространство се появяват поредица сходни статии, съдържащи препечатки от „Viber“ и „Facebook“. След тях Ангел Стоянов е временно отстранен от длъжност, а впоследствие напуска поста окончателно. През това време той подава сигнала до Окръжна прокуратура в Монтана, която по компетентност го препраща на Районна.

„Парадоксално е, но аз поисках разследване на самия себе си. Пожелах прокуратурата да установи дали лицето Ангел Стоянов Ангтелов е извършило престъпление от общ характер, дали съм злоупотребил със служебното си положение. В постановлението изрично е посочено, че освен на сайтове и в други медии Теодора Тодорова и Свободин Колев не са подавали жалби в полиция и прокуратура“, споделя Ангел Стоянов пред изданието.

Преписката е образувана по повод молба до началника на РУ-Монтана от Стоянов с оглед данни за извършено престъпление от Теодора Тодорова и съпругът й Свободин Колев по чл.286, ал.1 от Наказателния кодекс. Тъй като двамата не са набедили бившия футболен шеф пред орган на съдебната власт, можещ да възбуди наказателно преследване срещу него, не е налице обективната страна от състава на престъплението по въпросния член, в който е записано: „Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание“.

„От друга страна Тодорова и съпругът й следва да са осъзнавали, че приписват престъпление на Стоянов, за което са знаели, че е невинен. В случая считам, че са налице данни за клевета, като тъжителят може да потърси правата си чрез тъжба на пострадалия (Ангел Стоянов) пред компетентен за това съд (в случая РС Монтана)”, е записано в постановлението от прокуратурата. Точно това и смята да направи бившият председател на областния футболен съвет. Той е категоричен, че ще заведе дело за клевета и набедяване срещу Теодора Тодорова, Свободин Колев и всички, позволили си да злословят по негов адрес.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 10:23  04.12.17
  Щаврант...та ще го отнесе
 • Гост
  Отговор
  2 13:13  04.12.17
  Да му беше пуснала един път и да миряса. Сега ще го отнесе тя , дори и да не е виновна. България , жалка работа.
 • Биг Дик
  Отговор
  3 13:28  04.12.17
  Ама ние я знаеме тая прокуратура и още цацаратура.
 • решението
  Отговор
  4 13:53  04.12.17
  Аз не знам, някой нормален човек да има доверие в прокуратурата или съдебната система, всички са тотално корумпирани и с малко повече пари и връзки, всеки може да се измъкне безнаказано, фактите са стотици, че дори и хиляди. За това, решението при този случай е било следното: Или мъжът на момичето, издебва или пребива похотливия чичак, или наема някой да го пребие, без много, много шум и медийни изяви.

 • само главни букви
  Отговор
  5 16:04  04.12.17
  мила родна картинка,най добре да се стои далече от тия хора
 • Съдия
  Отговор
  6 19:46  04.12.17
  Това че не е престъпление не го прави морално, а и прокуратурата не е от правораздавателните органи които решават това, субективно мнение на цитираната прокурорка, може би не съвсем правно оправдано, като знаем за какви неща съдят хората ....... в цацаратурата :)
 • Вечния кмет
  Отговор
  7 02:46  05.12.17
  В случая тая е виновната, че не го е отрязала още първия път, а си го е вързала на въдицата. После когато мъжът е разбрал, се оказва че оня я е тормозил. Нали знаете че съществува опция "блокиране" когато някой ти досажда.
 • Кольо
  Отговор
  8 10:26  05.12.17
  Само като погледнеш мутрата на този Стоянов и ти е ясно, че е виновен, тука веднага всички тръгнаха да нападат момичето, големите български ебачи комплексари
 • Пашата
  Отговор
  9 11:21  05.12.17
  Абе Българина не е ебач а МЪРЛЯЧ
 • Прокурора
  Отговор
  10 11:34  05.12.17
  Абе коя прокуратура го е обявила за невинен? Тоя не стига че е грозен а к тъп. А медиите му се връзват. Той ще завежда дело за клевета... епа да завежда бе. Всеки може да съди някой за каквото си иска. И точно това казва прокуратурата. Да си се съдят и двамата кой как иска

Напиши коментар:


Публикувай