446 0

Анчелоти: Шефовете на Байерн не ме подкрепяха

"Загубих авторитет пред отбора, това не се оправя", признава Анчелоти

Иво Стойнев

Бившият треньор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти разкри, че не е получил подкрепата от ръководството на баварците, което доведе и до уволнението му през месец октомври.

"Аз имам стил на работа, който не променям. Ръководството изискваше от мен да променя работата си, а това е нещо, което не можех да приема. А когато клубът не те подкрепя, ти си мъртъв. Обвиняват ме, че не сме тренирали добре, но аз винаги провеждам тренировка от 60 интензивни минути", коментира Карлето в предаването Domenica Sportiva.

"Когато извадиш един играч от състава и той отиде да се жалва на ръководството, след което то го подкрепя, ти губиш почва под краката си пред отбора. И след това не можеш да се възстановиш. Според медиите аз съм бил уволнен от Байерн, защото петима важни играчи са застанали срещу мен."

Специалистът говори и за бъдещите си творчески планове: "Бях навсякъде, от Милано до Хърватия и Саудитска Арабия. Бих работил с удоволствие отново в родината си, но не мога да вървя срещу миналото си и затова бих тренирал само Милан и Рома. Не съм говорил с новите собственици на Милан, защото аз говоря само с големи президенти."

"Да водиш националния отбор е мечта за всеки треньор, но аз съм още доста млад за това. За мен е чест, че италианците ме искат за селекционер, но все още искам да водя клубен отбор", добави Карлето.

Италия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай