1 717 0

В Англия въвеждат зимна пауза

Всичко зависи от новия милиарден договор за телевизионните права

Иво Стойнев

От няколко месеца насам шефовете на английската Висша лига кроят планове за революционна промяна с въвеждането на зимна пауза по подобие на първенствата в Германия, Франция, Италия и Испания.

Причината за искането тази промяна е, че редица треньори непрекъснато се оплакват от тежкия график. „Ще изтощим така играчите”, предупреди още в началото на годината мениджърът на лидера Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Все пак, ако се въведе зимна пауза, то тя най-вероятно ще е през януари и няма да повлияе на традиционния коледен график в първенството, пише "Блиц".

Засега зимна пауза не може да се въведе от следващия сезон заради действащия договор за телевизионните права. Следващата седмица обаче се очаква подписването на новия милиарден договор с клубовете за телевизионните права в периода от 2019 до 2022 година и въпросът е дали това ще бъдат първите години със зимна пауза.

"Преговаряме с Футболната асоциация и Футболната лига за евентуалното приемане на зимна пауза в шампионата. Може да бъде намерено място в календара. Ще продължим с дискусиите, за да се намери решение. Така ще дадем възможност за почивка на играчите по време на сезона", се казва в съобщение на Висшата лига по този въпрос.

Ако подобно решение влезе в сила, то нововъведението ще бъде най-рано от сезон 2019/2020.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай