17 Юни, 2018 17:44 1 163 1

Федерер грабна 98-а титла в кариерата си след успех над Раонич в Щутгарт

  • роджър федерер-
  • федерер-
  • титла-
  • тенис-
  • кариера-
  • победа-
  • успех-
  • щутгарт
Федерер грабна 98-а титла в кариерата си след успех над Раонич в Щутгарт - 1
Снимка: АР/БТА

Роджър Федерер спечели 98-а титла в професионалната си кариера, след като триумфира на турнира на трева в Щутгарт. Носителят на 20 титли от Големия шлем надделя с 6:4, 7:6 (3) над Милош Раонич. Швейцарецът се нуждаеше само от 1.20 часа, за да се справи с канадеца, поставен под №7 в германския град.

Титлата е трета за Федерер през годината, след като преди това той спечели трофеите на Australian Open и Ротердам. Швейцарецът добавя 250 точки за световната ранглиста. Още преди финала той се върна на върха, изпреварвайки Рафаел Надал.

След обновяването на ранглистата в понеделник Федерер ще има 8920 точки срещу 8770 за испанеца. За Федерер турнирът в Щутгарт е пръв от мастърса в Маями през март, когато загуби от 175-ия в света Танаси Кокинакис. След това швейцарецът пропусна сезона на червени кортове, за да се върне за "Уимбълдън". Федерер постигна 15-а поредна победа на трева.

Федерер постигна 11-а победа в своя 14-и мач срещу Раонич. Последните им три мача са неизменно на трева, след като швейцарецът надделя над канадския тенисист в последните две издания на "Уимбълдън", съответно на полуфинал и четвъртфинал.

Срещу Раонич Федерер стигна до четири аса и не допусна нито една двойна грешка. Той показа традиционната си стабилност в своите сервис геймове, в които спечели 86% от точките на първи сервис. Федерер даде две точки за пробив на Раонич, но спаси и двете. При канадеца асовете бяха 14, а двойните грешки три.

В първия сет решителен се оказа третият гейм, който беше спечелен от Федерер с пробив и му даде предимство. След това Маестрото нямаше проблем да задържа аванса си и да затвори сета само за 34 минути.

Втората част беше много оспорвана, като Раонич вдигна нивото на своето представяне и резултатът се движеше гейм за гейм. Стигна се до тайбрек, в който швейцарецът даде само три точки на своя съперник.

"Много съм доволен, щастлив съм от тази титла и от моята форма. Взех си дълга почивка и играта ми в Щутгарт показва, че съм на прав път преди "Уимбълдън".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дришо Бабоебев

    4 0 Отговор
    Аз само гледах !