Last news in Fakti

8 Юли, 2018 15:23 1 866 4

Златко Далич: Никога не губим надежда

  • златко далич-
  • селекционер-
  • хърватия-
  • мондиал 2018-
  • световно по футбол-
  • световно първенство по футбол

Трябва да спечелим още два мача, а ние имаме правилните инструменти да го сторим, заяви хърватският треньор

Златко Далич: Никога не губим надежда - 1
Снимки: Xinhua/БТА

Селекционерът на Хърватия Златко Далич остана отново щастлив след представянето на играчите си, победили Русия с 4:3 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и 2:2 след продължения). Така „шахматистите“ се класираха за 1/2-финал на световно първенство за втори път в историята след 1998 година във Франция.

„Ние винаги изпитваме трудности в подобен тип срещи. Аз лично имах тежък период. Поздравявам момчетата за всички, което сториха досега. Трябва да бъдем горди с тях. Всички ние, които сме тук, както и хората в Хърватия“, коментира Далич след мача в Сочи.

„Първото полувреме не беше добро от наша страна, тъй като бяхме слаби в центъра. Нямахме нужния ритъм, но през втората част коригирахме играта си. Не помня откога сме в Русия, но ще е срамно да не видим Москва още един път. Никога не губим надежда. Вярваме във всеки един момент, но след като Иван Ракитич вкара последната дузпа, започнах да плача. Всичко е от радост. Сега трябва да спечелим два мача, а ние имаме правилните инструменти да го сторим. Доказахме колко можем и знаем как да го направим. Аз няма как да науча играчите“, продължи хърватският специалист.

„Англия? Имат добър отбор, който играе компактно. Пълни са с млади състезатели, но ние ще бъдем готови. Смятаме да стигнем до края. Няма да бъде лесно. Те отстраниха тежък отбор, но ние също сме добри“, завърши Далич.

Селекционерът на хърватския национален отбор спази и този път въведената от самия него традиция и позволи на звездите в тима си да си вземат почивен ден, след класирането им на полуфиналите на Световното първенство.

Снощи "шахматистите" елиминираха домакините на планетарния форум Русия и ще играят в предпоследната фаза от надпреварата. Там те ще имат за съперник състава на Англия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фил

    10 0 Отговор
    браво.
  • 2 Гост

    2 6 Отговор
    Блажени са вярващите!
  • 3 Кикимора

    8 0 Отговор
    Брато ,и ние така мислихме през 1994г ,ама сметката беше без кръчмар. Но и това , което направихте ,си е сензация ,тоест -повече от достатъчно!!!
  • 4 Житен бегач

    3 4 Отговор
    Чист късмет, руснаците бяха по-добри.

    Англия ще им види сметката.

    Финалът е Англия-Франция!