24 Септември, 2018 12:23 1 595 1

Барса се издъни у дома

  • барселона-
  • футбол-
  • камп ноу-
  • шампион-
  • меси-
  • мач-
  • загуба

Шампионът на Испания Барселона не се справи добре у дома, завършвайки 2:2 с Жирона в мач от петия кръг на Ла Лига, пред публика от 76 055 зрители на "Камп Ноу". Домакините играха почти час с човек по-малко след директния червен картон на Клеман Лангле в 35-ата минута. Така след петия кръг в Примера на върха се възкачи и Реал Мадрид, който отстъпва на "синьо-червените" само по голова разлика, пише sportal.bg.

Първата опасност стана факт в петата минута и беше пред вратата на Марк-Андре тер Стеген. След изпълнение на корнер Бернардо Еспиноса беше оставен сам на втора греда и стреля с глава - в ръцете на германския вратар. В седмата Дембеле центрира остро по земя, но никой не стигна до топката. В 12-ата Лео Меси получи триково от Видал и се разходи по границата на наказателното поле, финтирайки няколко съперникови футболисти. Аржентинецът си освободи пространство и стреля прецизно по диагонала по земя. Стражът Ясин Буну плонжира и изби коварната топка с една ръка.

"Блаугранас" се настаниха в половината на противника и опитваше да пробият отбраната с продължителни атаки по земя. В 19-ата Артуро Видал се пребори в наказателното поле и подаде около дузпата към свободния Меси, който с лекота отбеляза с удар по земята - 1:0.

Две минути по-късно Луис Суарес се завъртя в наказателното и шутира - в ръцете на стража Буну. В 28-ата Суарес върна назад и Дембеле стреля от 23 метра - вратарят се справи без особени затруднения. Минута по-късно Алекс Гранелизведе Порту, той финтира Тер Стеген и насочи по посока на вратата, но Пике беше притичал навреме и изби на сантиметри от голлинията.

В 35-ата минута съдията изгони централния бранител на Барселона Лангле. Реферът получи известие от видеопомощниците си и прегледа ситуацията, за да извади директен червен картон на френския футболист. Повторенията показаха, че Лангле удря с лакът в лицето Пере Понс и арбитърът реши, че това е достатъчно за изгонване, въпреки че действието може би не беше умишлено.

Серхио Бускетс застана до Пике, докато Самюел Юмтити разгряваше. В 45-ата експерименталната защитна двойка на испанския шампион се пропука и допусна гол. Бускетс не скочи добре за висока топка, а Пике не тръгна напред и позволи на Стуани да овладее и да навлезе навътре. Уругвайското острие напредна и технично преодоля Тер Стеген от седем метра - 1:1.

На почивката Ернесто Валверде пусна Юмтити и извади Усман Дембеле. В 48-ата Артур се включи в наказателното поле и стреля с глава, насочвайки в обсега на вратаря. Минута по-късно Пике изведе по прекрасен начин Нелсон Семедо, който подаде за Луис Суарес, но уругваецът не съумя да насочи в очертанията на вратата и спечели само корнер.

В 51-ата Стуани хитро показа, че няма да играе с топката, тъй като беше в засада, Порту напредна и надбяга Пике. Защитникът не игра с топката и препъна нападателя, но това не беше забелязано от съдията. Порту се изправи и стреля в тялото на Тер Стеген. Отбитата топка попадна в Стуани, който с мощен шут прати кълбото в горния ъгъл на непокритата врата - 1:2.

В 58-ата Тер Стеген показа, че следи играта и излезе на 30-ина метра от вратата си, за да парира с тяло Порту. В същата минута Валверде направи двойна смяна, пускайки Иван Ракитич и Филипе Коутиньо. В 60-ата Меси нацели напречната греда в непосредствена близост до сглобката след прекрасен фалцов пряк свободен удар. Две минути по-късно Меси затрудни вратаря след нов удар от фал.

В 63-ата барселонци успяха да изравнят. Меси подаде към Луис Суарес на първа греда, той вдигна топката, а Жерард Пике успя да надскочи всички, за да отбележи за 2:2. В 69-ата почти целият отбор на жиронци се нареди на стената в опит да попречи на Меси да стреля от фал. Лео се подхлъзна при изпълнението, но въпреки това прехвърли стената, макар да не затрудни вратаря.

В 80-ата Юмтити овладя на гърди в наказателното и потърси удар, но беше блокиран и спечели само корнер. В 82-ата Меси се измъкна между трима и подаде към Жорди Алба, който се замота и не успя да върне топката по точния начин. Минута по-късно Коутиньо шутира от 23 метра - Буну плонжира и улови без колебание. В 86-ата Бускетс беше препънат пред наказателното поле на противника, но това остана скрито за съдията. Две минути по-късно Коутиньо шутира марково с фалц по диагонала от 20 метра и сантиметри го разделиха от целта. До края Буну не беше поставен пред ново изпитание и футболистите на Жирона се поздравиха с престижна точка.

Барселона не изпълни задачата си, а и изхаби доста сили заради ранния червен картон. В сряда вечер момчетата на Валверде гостуват на последния Леганес в двубой от междинния кръг в Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.