15 Декември, 2018 20:07 2 298 10

Берое задълбочи кризата в Левски

  • берое-
  • левски-
  • криза-
  • камбуров-
  • василев-
  • обертан

Старозагорци победиха "сините" с 2:1

Берое победи с 2:1 като домакин Левски в мач от 20-и кръг на Първа лига. Срещата в Стара Загора се игра в гъста мъгла и бе последна за двата тима за тази година. Мартин Камбуров най-после успя да накаже столичани с екипа на Берое, а другото попадение за тима на Александър Томаш вкара Александър Василев. Габриел Обертан най-после успя да вкара гол за отбора на Славиша Стоянович този сезон, но попадението едва ли би зарадвало някого в "синия" лагер предвид крайния резултат.

Загубата остави Левски с 41 точки на третото място. Вторият ЦСКА има 42 и мач по-малко, а лидерът Лудогорец е с 48 и също мач по-малко. "Червените" са домакини на Ботев (Пловдив), а шампионите гостуват на Дунав.

Левски овладя инициативата в началото на двубоя, докато Берое зае изчаквателна позиция. "Сините" опитаха да реализират чрез Обертан и Мариани, но ударите на двамата бяха ловко спасени от Перниш.

В средата на полувремето Паулиньо, Костов и Кабрал комбинираха добре, а ударът на последния рикошира и излъга стража на Берое. Кълбото обаче мина от външната страна на гредата.

Бразилецът Паулиньо бе близо до попадение в 30-ата минута, когато топката бе изчистена точно в краката му, но изстрелът прелетя над вратата.

Берое се възползва от единственото си положение през първата част. Камбуров отне от Марияни, пусна на Борислав Цонев, който веднага го изведе сам срещу Полачек. Опитният голмайстор на "зелените" премина лесно стража на Левски и на празна врата вкара своя първи гол с екипа на Берое във вратата на столичния гранд.

На полувремето Славиша Стоянович реши да смени тактическата постройка и вкара втори нападател в лицето на Серджиу Буш. Румънецът влезе на мястото на Паулиньо, който все още е далеч от най-добрата си форма.

Кабрал опита да изравни с хубав удар, а след него това стори и Костов. И в двата случая обаче Перниш бе на мястото си и улови топката.

В 72-ата минута Буш получи топката на главата си, но ударът му мина малко над напречната греда.

Габриел Обертан най-после успя да вкара гол този сезон. Това се случи в 78-ата минута, когато французинът с хубав удар извън наказателното поле прати топката точно в горния ъгъл и изравни резултат.

Радостта на "сините" трая обаче точно минута. Бригидо центрира от дясно, Александър Василев засече топката с част от тялото си, а Мартин Полачек допусна кълбото да мине между краката му. Така Берое отново излезе напред в резултата - 2:1.

До края на срещата Левски натисна, но не успя да стигне до изравнително попадение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 охо бохо

    21 0 Отговор
    Колко е тихо ! Никакво мучене !
  • 2 Шоо

    7 2 Отговор
    Всичко е въпрос на селекция, вземат се слаби футболисти, които не са за Левски. Скаути, селекционери - там е проблемът.
  • 3 Меркел

    11 2 Отговор
    Спас Русев ще доведе на Обертан нови халфове - Матеус и Зидан, а в атака Батистута.
  • 4 Синьо Говедо

    14 2 Отговор
    Съдията е виновен... Трябваше да даде 2-3 дузпи. Говеда заблудени много сте жалки
  • 5 ГАРА ДЕМБЕЛЕ

    12 2 Отговор
    Селекция... Вземете още печки от Африка. Смешници. Само със съдии нестава.
  • 6 Говедарци

    8 2 Отговор
    Ако нямахте съдии..., перуката и той ваш човек, щяхте да сте 6-ти а не 3-ти. Ама както и да е... На баража бат Венци ще ви го нацепи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Синфен

    10 2 Отговор
    Уникално унижение за Левски ! Василев им вкара гол с х** си !
  • 9 uhaaa

    7 2 Отговор
    Уфски паднаха заради мЪглата.....трябва да се преиграе мача!!!Друга причина не виждам
  • 10 антрашпиц

    1 0 Отговор
    Така си е-лоши метеорологични условия...нямат фарове за мъгла..