Last news in Fakti

15 Януари, 2019 17:27 1 698 3

Лекуват тенисист с... кисели краставички

  • нишикори-
  • изненада-
  • australian open-
  • жега-
  • майхжак-
  • кисели краставички

Камил Майхжак бе близо до голяма изненада, но температурата в Мелбърн го съкруши

Японският тенисист Кей Нишикори оцеля в драматичен мач от първия кръг на Australian Open срещу квалификанта Камил Майхжак. Полякът поведе в мача с 6:3, 7:6 (6), но Нишикори отговори и спечели следващите две части с 6:0, 6:2. При 3:0 в полза на японеца в петия сет 176-ият в света Майхжак се отказа.

Полският тенисист започна да получава схващания на двете ръце и двата крака още в началото на третия сет. В един момент той дори не можеше да държи ракетата си. Причината за това е жегата в Мелбърн, където по време на мача температурата прехвърли 35 градуса по Целзий.

23-годишният Майхжак, който за първи път се изявява на турнир от Тура на АТР, получи медицинска помощ след схващанията и лекарят на корта му даде да пие сок от кисели краставички. Това почти не помогна, тъй като полякът едва стоеше на краката си в третия сет, в който спечели едва шест точки.

Преди началото на четвъртата част той получи нова доза медицинска помощ, лекарства и масажи. Това имаше частичен ефект и Камил Майхжак спечели два гейма. Малко след началото на петия сет полякът се отказа от продължаване на мача.

Във втория кръг Кей Нишикори ще играе срещу хърватския ветеран Иво Карлович, който записа изключително труден успех над поляка Хуберт Хуркач с 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6 (3), 7:6 (5).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мегалодона

    1 0 Отговор
    да киселите краставички са против температурата, ама късно са се сетили.
  • 2 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Туршията от кисело зеле или от кисели краставички върши чудеса в човешкия организъм !! Много е важно съотношението сол - вода, и после без копър,лук, царевични зърна и хрян това не е никакъв "огуречный разсоль" Още от Петка и Василий Иванич знаем, че точно киселите краставички никога не стигат, дори когато по Волга потече водка, а не вода. Само половин паница от моята зелева армеена чорба щеше да изправи поляка на крака..... Ама пустата Австралия много далеч......
  • 3 Народен лечител

    1 0 Отговор
    Добре са му дали сока орално, но ако му бяха дали и една краставичка анално щеше да подскочи и да заиграе на пълни обороти без да се оплаква повече!