Last news in Fakti

23 Април, 2012 19:10 718 0

Плевнелиев иска силни боксьори в Лондон

  • лондон-
  • росен плевнелиев-
  • аиба-
  • европейска боксова конфедерация-
  • бокс-
  • бокс
Плевнелиев иска силни боксьори в Лондон - 1
Снимка: БГНЕС

Надявам се българските боксьори да се представят достойно на Олимпийските игри в Лондон. Това каза днес президентът Росен Плевнелиев, който се срещна на “Дондуков” 2 с президента на Международната федерация по бокс за аматьори (АИБА) Чинг Куо Ву и президента на Европейската боксова конфедерация д-р Хумберт Фургони.

Българските институции са ориентирани към постигането на по-добри резултати в областта на спорта и ще подкрепят положителните промени в тази посока, отбеляза още държавният глава, цитиран от прeссекретариата на държавния глава.

От своя страна президентът на Международната федерация по бокс за аматьори (АИБА) Чинг Куо Ву приветства традициите на България в бокса и отбеляза факта, че Българската федерация по бокс се ползва с много висок статут в АИБА.

Чинг Куо Ву представи напредъка, който е реализиран от федерацията в последните няколко години, особено с включването за първи път в програмата на Олимпийски игри в Лондон на бокс за жени.

Росен Плевнелиев даде висока оценка на усилията на президента на АИБА за създаването на дългосрочна платформа за развитието на бокса във всичките му разновидности.

От българска страна на срещата присъстваха председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, както и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА