Last news in Fakti

9 Юни, 2019 12:17 2 095 2

Турция срази Франция за Евро 2020

  • турция-
  • победа-
  • франция-
  • квалификации-
  • евро 2020-
  • футбол

Мачът от квалификациите завърши с резултат от 2:0

Турция направи сериозна крачка към класиране за Евро 2020. Южните ни съседи изиграха блестящ мач и победиха световния шампион Франция с 2:0 у дома. Головете в Коня бяха дело на Каан Айхан (30) и Дженгиз Юндер (40), пише topsport.bg.

Победата бе трета поредна за турците в група "Н" и ги изведе еднолично на първо място. "Петлите", които бяха тотално обезличени и изиграха един от най-слабите си мачове в последните години, остават с шест пункта.

Началните минути на срещата бяха равностойни. Постепенно гостите взеха инициативата, но турците се защитаваха отлично и не допускаха опасности пред Мерт Гюнок.

В 18-ата минута удар с глава на Гризман от трудна позиция излезе в аут.

С първата си възможност за гол Турция поведе.В 30-та минута Мерих Демирал свали на далечната греда центриране от пряк свободен удар. Топката стигна до Каан Айхан, който от няколко метра с глава не остави шансове на Лорис.

Осем минути по-късно пред Бурак Йълмаз се откри отлична възможност да удвои. Нападателят получи топката в наказателното поле от Кенан Караман, но стреля слабо от удобна позиция и вратарят на Франция улови.

В 40-ата минута Турция нанесе втори удар. Самюел Юмтити сбърка пред наказателното поле. Йълмаз продължи топката към Дорукхан Токьоз, който от своя страна намери Дженгиз Юндер отдясно. Крилото с мощен удар в далечния ъгъл не остави шансове за Лорис за 2:0.

В края на полувремето удар с глава на Мерих Демирал след центриране от корнер мина над вратата.

На полувремето Дидие Дешан направи две смени. Кингсли Коман и Ферлан Менди замениха Блес Матюиди и Люка Дин.

В 50-ата минута Коман проби отляво и намери Гризман в наказателното, чийто удар бе блокиран от Хасан Али Калдъръм.

Пет минути след това Лорис спаси вратата си от трето попадение. Кенан Караман се възползва от грешка на Павар и намери Йълмаз. Нападателят нанесе диагонален удар, който вратаря на гостите изби в корнер.

В 69-ата минута стражът на "петлите" се справи с тежък удар от далечна дистанция на Махмуд Текдемир.

Пет минути по-късно Юндер опита да изненада Лорис с удар от малък ъгъл, но топката мина над вратата.

До края на срещата Турция продължи да бъде по-добрият отбор. В 86-ата минута с две подавания Йълмаз се озова очи в очи с Лорис, но не успя да нанесе хубав завършващ удар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    10 1 Отговор
    Българската музика и западният спорт по това си приличат. Чалгарите ни без скъпи коли и коври, песен не могат да направят, а западняците без чернокожи медали не могат да спечелят.
  • 2 Азия победи Африка!

    0 1 Отговор
    Е това е!