Last news in Fakti

4 Август, 2019 15:22 1 024 0

Фалстарт за холандските грандове (ВИДЕО)

  • шампион-
  •  аякс-
  • айндховен-
  • суперкупата на холандия-
  • футбол-
  • псв айндховен

ПСВ Айндховен завърши с равенство в мача си срещу Аякс

Шампионът Аякс не можа да започне с победа сезона в Ередивизие. Седмица след успеха над ПСВ Айндховен за Суперкупата на Холандия, тимът на Ерик тен Хаг направи равенство 2:2 при гостуването си на Витес. Домакините на два пъти повеждаха, но Аякс съумяваше да изравни. Грандът от Амстердам отправи 26 удара към вратата на Ремко Пасвеер, но трябваше да се задоволи с едната точка, пише Sportal.bg.

Началото беше за Витес и Матуш Беро откри резултата в 13-ата с помощта на рикошет, който заблуди Андре Онана. В средата на полувремето Хаким Зиеш върна към точката на дузпата за Дони ван де Беек и халфът, който е трансферна цел на Реал Мадрид, възстанови равенството. В 55-ата минута бившият футболист на Аякс Рийхедли Базур направи невероятен пробив и с хубав удар простреля Онана - 2:1. В 75-ата Душан Тадич спаси гостите с мощен шут под гредата. След 85-ата минута Витес беше с човек по-млко заради червен картон на Базур, но не допусна обрат.

ПСВ също стъпи накриво още в първия кръг. "Филипсите" завършиха 1:1 с новака Твенте. Младият японец Кейто Накамура се разписа за бившия отбор на Николай Михайлов в 6-ата минута, а през второто полувреме холандският национал Дензъл Дъмфрис изравни.

В другите мачове Грьонинген победи с 1:0 Емен, а ВВВ-Венло надигра с 3:1 Валвайк. Днес е градското дерби между Фейенорд и Спарта (Ротердам).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА