Last news in Fakti

2 Септември, 2019 13:40 2 690 7

Добър 4+ за ЦСКА

  • цска-
  • вечно дерби-
  • левски-
  • 2-2-
  • без задръжки

Люпко е стара лисица и направи точните смени

Добър 4+ за ЦСКА - 1
Източник: БГНЕС

С ръка на сърцето си признавам, че нямах никаква прогноза за днешното дерби. Обикновено познавам и победителя и резултата, но предвид всичко, което се случва в двата клуба от месеци насам, нямаше изявен фаворит, въпреки че сините бяха и останаха, поне до приключването на мача във Враца, водачи в класирането.

На пръв поглед ЦСКА излезе в някаква плаха полунападателна формация, но и с традиционна мисъл първо за защита. Само че в нападение червените продължиха да не могат да сътворят нищо смислено и интересно. Познатото вертикално разиграване, познатите опити за захождане, които вече са ясни и за хората със силно увредено зрение, познатата неефективност в подаванията и в борбата за първа топка, познатата липса на движение без кълбото.

Отделно от това играчите бяха нахапали джама, ако мога да използвам това определение, а и имаше обичайната липса на концентрация в началото на мача. И Левски вкара. При познатата грешка на подреждане и поведение в наказателното поле, където Малинов проспа или по-скоро изгледа развоя на нещата.

Занев беше оставен сам между Паулиньо и Иванов, Гълъбов следеше Робърта, а Малинов гледаше, вместо да се придвижи и да покрие нападателя на сините. Гол и ЦСКА глътна вода, което доведе и до втория гол, когато Черниаускас не реагира добре. Трябва и да отчетем, че Райнов скочи пред него, но това не е оправдание. Левски се вдъхнови и натисна, а червените изглеждаха уплашени и неадекватни. Признавам си, че в този момент си мислех, че като едното нищо можем да отидем на разгром.

Люпко е много опитен треньор и някак успява да извади най-доброто от играчите си, а и не се страхува да предприема на пръв поглед нелогични ходове, обаче съвременната концепция за футбола му липсва. ЦСКА редовно има затруднения, защото при тактическата постройка нашите офанзивни халфове, а и нападатели, не застават между линиите на противника.

Дори и при двама на върха в атаката, те стоят близо до крайните защитници и с гръб към вратата. В радиус от двадесетина метра между наказателното поле и централната линия няма наши състезатели, а същите се намират по-назад до тъча. И нещата увисват. Безобразно представяне на Тиаго и слаб мач за Занев, което доведе и до смяната им. Играта на Турицов също не е на нивото, на което беше преди контузията. Малинов пък има отстъпление в представянето си като цяло.

Люпко е стара лисица и направи точните смени, а ЦСКА включи директно на трета. Вероятно Хубчев бе решил да затвори мача и да дебне на грешки, но не бе отчел, че това е дерби, а в него ситуацията се сменя със скоростта на лятна буря. Както и се случи. А в края червените можеха да постигнат дори пълен обрат. Чудесно включване на смените и поведението на армейците се промени тотално! Те буквално натикаха отбора на Левски в наказателното му поле и не му даваха да диша. И головете не закъсняха.

Има едно нещо, обаче, което ми направи впечатление и ме озадачи. През целия мач само двама души играха с огромен хъс и не се предаваха – Албентоса и Евандро. Неслучайно и испанският гигант получи капитанската лента. Тези двамата горяха, бореха се всяка топка, опитваха се да нахъсат и останалите.

От тримата българи на терена – нищо подобно. Да, тичаха, бориха се, но дотам.
През второто полувреме и Кери се включи към гореспоменатата двойка, та се питам, дали само те осъзнават къде са, в какво дерби играят и какъв е моралният залог? Очевидно нещата не опират до това, дали даден футболист е наемник, или продукт на клуба.

Струва ми се също, че в съблекалнята нещата не са никак розови и това е една от основните и големи грижи на Петрович. Мисля си също, че е крайно време Ганчев-старши да вземе нещата в свои ръце, да разкара недоразуменията под себе си и да подреди къщичката, защото е абсолютно сигурно, че на мускули и инат ще я караме до един момент.

Ако на някой не му се играе за ЦСКА, това трябва да е ясно и да се предприемат мерки.
Тиаго е неузнаваем и бавно и методично се превръща в най-слабо играещия в отбора. Черниаускас е в някаква дупка, а няма адекватен заместник. Турицов също няма заместник. Това са много, ама много сериозни проблеми! Представете си, че Турицов или Черниаускас се контузят, какво правим? А има и други позиции в отбора, които са непълни – по крилата, да речем.

Ако след днешния мач теглим чертата, към момента ще видим, че ЦСКА не загуби от двата си преки конкурента за титлата. Издъни се традиционно срещу по-слаби, но това е закономерно, предвид глупостите, които бяха сътворени през лятото с трансферната политика, подготовка и треньорския пост.

Теоретично червените са в борбата за титлата, но притеснителното е липсата на игра, липсата на яснота и слабото ръководство, което е в основата на всички беди. Наред с това и небезизвестните змии в Борисовата градина не спират да съскат, само че този път са в управлението и отбора. Лошото е, че някой не иска да ги спре, а защо – ето това вече е голяма загадка.

Ако трябва в заключение да дам оценка за днешното представяне на отбора, това ще е 4+. Плюсът е за характера, който бе показан и който е надеждата, че нещо може да се промени.
Ще поживеем, ще видим.

* Коментарът на автора е направен след вчерашното ''Вечно дерби'' между ЦСКА и Левски


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАПОЗНАТ

    6 17 Отговор
    Мачът свърши, марш към Ловеч.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Пичо

    6 0 Отговор
    а кой е авторът?
  • 3 ИВО

    1 16 Отговор
    ЕИ ЧОРБАР ЛОВЕШКИ ЗАСПАЛ , ЛЕВСКИ ВИ РАЗБИ.ИМАХА ОЩЕ 3-4 ЧИСТИ ПОЛОЖЕНИЯ КОИТО ПРОПУСНАХА И ПАК МОЖЕХА ДА ВИ УНИЖЪТ С 7:2. ОТЗАТ. ПРОСТО ИМАХТЕ КЪСМЕТ.

    Коментиран от #7

  • 4 Татко ти

    4 3 Отговор
    И лефски и чорбата са гола вода.Видя се в евротурнирите как ги отстраниха някакви посредствени отборчета.Само луноходец горе долу играе,ама на тях не съм им фен и ме боли шпека как и къде играят.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИВО":

    Иво, никой не казва обратното. Така, че сексуалните ти мераци ще останат незадоволени.