Last news in Fakti

22 Септември, 2019 20:59 1 356 1

Ливърпул надхитри Челси и постигна 15-а поредна победа във Висшата лига!

  • висша лига-
  • ливърпул-
  • челси-
  • победа за ''мърсисайдци''-
  • 2:1

''Мърсисайдци'' поведоха с два гола още през първото полувреме, но впоследствие Челси се върна в мача и дори можеше да изравни

Ливърпул надхитри Челси и постигна 15-а поредна победа във Висшата лига! - 1
Източник: БГНЕС

Ливърпул победи Челси с 2:1 в най-чакания двубой от 6-ия кръг на Висшата лига. Трент Александър-Арнолд даде преднина на "мърсисайдци" в 14-ата минута, а Фирмино с глава удвои в 29-ата минута. За лондончани отбеляза Н'Голо Канте в 72-ата минута.

Ливърпул бе по-активен в началато на срещата и в 13-ата минута Кристенсен фаулира Мане пред наказателното поле. При изпълнението на фаула Салах чукна леко топката към Трент Александър-Арнолд, който с неспасяемо силен удар откри резултата - 0:1.

В 27-ата минута на мача Аспиликуета прати топката във вратата на Адриан след голям карамбол и множество рикошети в наказателното поле на Ливърпул. ''Сините'' смятаха, че са изравнили, но ВАР не бе на същото мнение и правилно отмени попадението заради засада на Мейсън Маунт, която бе в началната фаза на атаката.

Само две минути по-късно Ливърпул вкара втория си гол в мача - отново след статично положение. Анди Робъртсън направи перфектно центриране, с което задължи Роберто Фирмино да вкара топката във врата, като той го направи, а с това и резултатът набъбна на 0:2.

В 72-ата минута Челси намали резултата и се върна в мача. Канте направи отличен солов пробив, като в този момент бе странно, че никой от футболистите на Ливърпул не го спря, така или иначе наред с пробива си той отправи страхотен удар и вкара за 1:2.

Благодарение на тази си победа"мърсисайдци" са лидер в класирането с пълен актив от 18 точки, като това е 6-а поредна победа от 6 мача в хода на настоящия сезон и 15-а поредна победа във Висшата лига изобщо.

Нехарактерно за себе си, Челси се намира на 11-а позиция във временното класиране с едва 8 точки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    0 0 Отговор
    Ощети ги съдята,особено при 1я гол,от пресилен фал и при втория пак от фал.Второто половреме 76 на 24 процента за Челси и красив гол на Канте.