Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 14:33 1 359 5

Втори сме в Европа при младежите по таекуондо

  • таекуондо-
  • марина д'ор-
  • европейско първенство
Втори сме в Европа при младежите по таекуондо - 1
Снимка: БФТ

Само няколко дни след като премиерът на България Бойко Борисов бе удостоен с най-високата степен в таекуондото - 9-ти Дан, родните таекуондисти показаха, че България ражда шампиони.

На завършилото в Марина д'Ор Европейско първенство за младежи и кадети, България зае второ място в генералното класиране при младежите. Братята Христо и Любомир Богданови се превърнаха в сензацията на първенството. Христо стана европейски шампион в своята категория, като от самото начало игра със счупена ръка. Брат му Любомир пък грабна сребърния медал. Също геройство показа и Александър Джорджев, който стисна зъби по пътя към сребърното отличие, играейки след първата битка със счупен пръст на десния крак.

Равносметката от първенството на Стария континент е 1 златен, 4 сребърни и 2 бронзови медала за България.

Втори сме в Европа при младежите по таекуондо
Снимка: БФТ

Към тях прибавяме и второто място при младежите на европейското до 21 г. на Даниел Ладжев и също сребро на Денис Димитров на Световното първенство.

Така в последните 30 дни българските таекуондисти превзеха Европа, следвайки примера на Бойко Борисов, който впечатли меката на този спорт Южна Корея.

България се гордее не само с големите успехи на състезателите, но и на реферите. Виктория Иванова се представи блестящо през всичките четири дни и това не остана незабелязано за шефовете на Съдийската комисия, които наградиха младата ни съдийка с плакет за най-добър рефер сред дамите.

Следващото голямо състезание е в София, където от 18-20 октомври ще се проведат сериите Гран при. През този период България ще събере топ атлетите на целия свят, тъй като в този турнир участие взимат 32-та най-добри във всяка олимпийска категория.

Също така в София ще пристигнат всички ВИП личности свързани с таекуондо, начело с президента на WT д-р Чо. Най-добрите български таекуондисти също ще вземат участие. Това са Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Митко Джорджев, Йордан Колев, Ванеса Маркова и Емилия Тасева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко каратиста

    2 0 Отговор
    Аз съм 9-ти дан, народе, и ако не гласувате за кандидатите за кметове от ГЕРБ, ще ви почна с „дън джумок”, после „момтонг банде чириги” и следват „ап чаги”, „оп чаги”, „дольо чаги”, „хурио чаги”, а накрая ще ви довърша с „муруп” последван от „момдольо (тиолиги) чаги”.

    Коментиран от #3

  • 2 Пилотът Гошу

    0 0 Отговор
    Хахахаха въобще не споменавайте тоя 9ти дан, това е новина само от българските медии ... дали му една грамота и туй то ... Абсолютно никъде не пише, че Тиквата е получил 9ти дан, пък бил той и honorary, защото е получил на коча мъдите ... 9ти дан се дава за огромни заслуги в света на ТКД и то след няколко десетилетия след 1ви дан. Само от 8 до 9 ти трябват 8-9 години ... Никой няма да даде 9ти дан на шкембе, което лъже, че през 80те бил тренирал нелегално ТКД ... Преди лъжеше, че е каратист ... имал бил 7ми дан лъжеше Обама ... Абе защо изобщо пишете такива тъпотии, като всеки може да провери кои са Гранд Мастъри ....

    Коментиран от #5

  • 3 Пилотът Гошу

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко каратиста":

    В момента има проблем - раздвоен е, дали да ги налага с карате, ТКД, сабята от сабления танц с арабите, рицарския меч от евреите или просто с ракетата за тенис.
  • 4 Сега са втори в Европа

    0 0 Отговор
    Утре първи мутри и достойни заместници на оня с 9-ти дан!
  • 5 Бобо Кундьов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пилотът Гошу":

    С това шкембе той дори не може да се наведе, тоя тиквеник, камо ли да изпълни качествен ритник! 9-ти дан, но само в яденето... ХАХАХА!