Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 21:45 1 187 13

Англичаните: Искаме да се говори за футбол, а не за расизъм

  • българия-англия-
  • евро 2020-
  • квалификация-
  • темата с расизма-
  • гарет саутгейт-
  • хари кейн

Гарет Саутгейт и Хари Кейн демонстрираха сериозна амбиция за победа в утрешния мач на Англия срещу България

Англичаните: Искаме да се говори за футбол, а не за расизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт говори пред журналисти на пресконференцията преди мача на „трите лъва” срещу националния отбор на България.

Специалистът заяви, че очакванията му са за тежък мач срещу България, като отборът му е много фокусиран след загубата от Чехия в изминалия петък.

''Чака ни изключително важен и тежък мач. Подготвихме се здраво, за да реагираме след загубата от Чехия. Ще трябва да се потрудим доста, за да вземем точките срещу България'', заяви Гарет Саутгейт.

''Може би всички сме фокусирани върху следващото лято. Но ние трябва да сме сигурни, че ще се класираме и да се представим по начин, който е добър. Представянето срещу Чехия бе слабо и играчите знаят, че не играха на ниво. Загубите са част от играта'', заяви още наставникът на англичаните.

''Всеки един играч е готов. Само Дани Роуз има проблеми и не пътува с нас, но всички други са добре. Същото важи и за Деклан Райс'', довери той.

„Анализираме всички аспекти от играта си и се фокусираме върху неточностите си. Тренираме здраво. Променяйки схемата, еволюираме като състав и не може да има успех, ако няма промени”, призна Саутгейт на въпрос дали има проблеми в защитата за Англия.

''В Прага казах, че сме гости в друга държава, но ние самите имаме проблеми на местно ниво. Истината е, че трябваше да подготвим футболистите за това, което стана в Черна гора. Имаме пълно доверие на властите и ми се иска всеки утре да говори за футбол”, това заяви Саутгейт по темата за расизма.

„Трябва да се класираме на голямо първенство, за да се види дали сме голям отбор. Направихме силен Мондиал и играхме добре в Лигата на нациите. За да сме сред най-добрите, трябва да подобряваме различни аспекти от играта си. Когато освободиш даден играч, какво прави си е негова работа. Това, което научи Мадисън е, че щом си в националния отбор, то трябва да имаш голяма отговорност. Видяхме снимките в казиното, но според мен той си научи урока'', допълни бившият бранител.

На пресконференцията бе и нападателят на ''трите лъва'' Хари Кейн. Ето какво заяви той:

''Очевидно всички бяхме разочаровани от резултата срещу Чехия. В последните 2-3 години получихме доста хвалби относно играта си. Но това се получава, когато не си фокусиран и не играеш на топ ниво в Европа - биваш наказан. Не бива да се вторачваме в тази загуба, трябва да се фокусираме върху мача утре, който ще бъде изключително труден. Трябва да покажем, че сме си взели поука.''

Нападателят на Тотнъм призна, че в отбора наистина са имали разговори относно евентуална ситуация с расистки скандирания и заяви, че не се притеснява от подобно стечение на обстоятелствата.

''Най-важното е да се фокусираме напълно върху мача утре и да вземем трите точки. В началото на седмицата имахме среща за това какво би се случило при расистки скандирания, но може въобще да не се стигне дотам. В крайна сметка си има протокол, футболистите просто трябва да си свършим работата на терена, затова сме изцяло фокусирани върху футболния мач.''

''Опитвам се да давам пример на останалите във всеки момент, така или иначе ние имаме доста опитни футболисти. В крайна сметка сме на първа позиция, победа утре ще ни постави в прекрасна позиция за класиране, така че това е нашата главна цел'', добави Кейн.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    17 2 Отговор
    През цялото време говорят само в първо лице... Ние, ние, ние... Нито дума за противника. Просто наистина ония на оня остров са сган в най-буквалния смисъл на думата!
  • 2 Behemoth

    10 0 Отговор
    Дреме ми какво искат английските загубеняци....айде чушката от ЕС и си прибирайте отрепките от България...
  • 3 Мосак Фонсека

    6 0 Отговор
    Тес измамници май смятат да палят букмейкъра,
  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    10 0 Отговор
    Прави са англичаните, мача с нас ще е труден... труден за гледане.
  • 5 шопен

    8 0 Отговор
    Алкохолизирани, изперкали джендърчета
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Lonecheer

    15 1 Отговор
    Отвратителни двуличници са тези боклуци от острова. Много бързо забравиха как 300 години продаваха негрите по 10 за един кон и сега се правят на големи либерали. Да не отварям темата за най - дългия научен спор в Оксфорд на тема човек ли е негъра? 200 години са спорили учените в Британия по тази тема а тръгнали на нас акъл да ни дават.
  • 9 Дарвин

    3 1 Отговор
    К'ъв расизъм, бе, негри! Като си негър- значи си негър! Аз съм бял и не смятам, че да си бял е расизъм! А във френския НАЦИОНАЛЕН отбор, като има един бял и един арабин, кои са расистите?
  • 10 Ами

    2 0 Отговор
    Тук футбола ни е труден,почти невъзможен!Затова наблягаме на расизъм!То и с икономиката ни е така, и с политиката!Мъка,некадърност и неграмотност!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Джони

    0 0 Отговор
    Ами не говорете, бе, кой ви кара, сами се натискате все на тая тема!
  • 13 Преброяване на бесните язовци

    2 0 Отговор
    Ми говорете бе, печки. Кой ви пречи?