Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 13:52 4 207 17

Венци Стефанов пред ФАКТИ: Виждам мениджърски интереси в националния отбор

  • венци стефанов-
  • национален отбор-
  • българия

Президентът на Славия настоява за реформи в Първа лига

Венци Стефанов пред ФАКТИ: Виждам мениджърски интереси в националния отбор - 1
Снимка: БГНЕС

Без Борислав Михайлов няма да станем европейски шампиони. Не трябва да се бърза.

В този отбор аз виждам мениджърски интереси. За това обвинявам Балъков. Единствената грешка на Михайлов е назначението на Балъков.

Трябва да намалим броя на чужденците в българското първенство. Категорично поне двама до 21 години трябва да играят задължително във всеки отбор в българското първенство.

Това заяви президентът на футболен клуб Славия Венци Стефанов пред ФАКТИ. Той коментира положението с националния отбор по футбол на България.

Какво мислите за новината, че правителството поиска оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов? Какви са проблемите на националния отбор?

Мисля, че без Борислав Михайлов няма да станем европейски шампиони. Не трябва да се бърза. Истината е, че е нужно подмладяване. Този период трябва да се забрави. Това трябваше да бъде направено сега. В този отбор аз виждам мениджърски интереси. За това обвинявам Балъков.

Интересно кои са мениджърите на Сърмов, Хаджиев и Иса? Това ли бяха най-подходящите футболисти за националния отбор?

Трябва да се помисли за държавната помощ. Ако държавата помага, не трябва да дава пари на клубовете, а да направи повече пансиони за спортни училища, да построи повече квартални и училищни терени. Трябва да върнем любовта към футбола. В момента не повече от 5 или 6 отбора в страната развиват детско – юношески футбол. Другите просто правят нещо, колкото да се брои, че имат професионални футболисти.

Масовото мнение е че големият проблем е в школите? Има обвинения, че там не се работи правилно?

Масовото мнение не е вашето. Ние имаме 600 деца и 15 треньора. Мога да кажа, че в Славия школата работи много добре. Ако всички клубове имат такива школи, нещата ще бъдат много различни. Добре е да се запознаете и след това да говорите. Не можете да слагате под общ знаменател всички. Вижте школата на Черно море, школата на Левски, школата на Ботев Пловдив.

Може би тези твърдения се правят, защото ние нямаме футболисти в големи първенства? Хората се чудят защо това се случва?

Първо ние няма да открием топлата вода. Трябва да намалим броя на чужденците в българското първенство. Категорично поне двама до 21 години трябва да играят задължително във всеки отбор в българското първенство. Това е категорично. Това е пътят, за да се тръгне на горе.

Това беше предложено от мен, Емил Костадинов и Наско Сираков преди четири години. То просъществува за един сезон. Ставаше въпрос за един футболист до 21 години. Тогава младежките отбори веднага живнаха. Мисля, че сега в младежкия отбор имаме надежди. А това беше за кратък период. Ами ако то остане и важи за двама футболисти. Мисля, че тогава ще видим напредък.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не разбирам от футбол

    14 2 Отговор
    "Ние имаме 600 деца и 15 треньора. Мога да кажа, че в Славия школата работи много добре "

    15 тренъора на 600 деца ...!?

    Коментиран от #5, #6

  • 2 ???

    8 2 Отговор
    Когато сочиш с пръст, виж, че другите три сочат към теб!
  • 3 А аз виждам

    23 2 Отговор
    Отбор съставен от чалгари и пияници и БФС държащо хрантутници на щат.
  • 4 Шалом

    8 1 Отговор
    Аз пък виждам ДС в "управлението" на "държавата".
  • 5 Венци-тлъстият лицемерен профан

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не разбирам от футбол":

    Той защо не се кандидатира за поста на Перуката? Да го видим как ще оправи футбола.Всеки може отстрани да плюе и да дава рецепти. Друго е обаче да вземаш конкретни решения и да носиш отговорност за тях.
  • 6 Наистина не разбираш

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Не разбирам от футбол":

    15 треньора на 600 деца? Ти да не би да смяташ че трябва да има 150 треньора на 600 деца?

    Коментиран от #16

  • 7 Jacques Yves Moineau

    6 1 Отговор
    Казвал съм го и преди, ще го кажа пак- докога хора които не могат да оправят един клубен отбор, започнаха да разбират от национален футбол, стратегия , спортна политика и т.н. Балъков поне се е доказал....Както по горе е коментирано, като толкова разбира да се какдидатира за бфс и да направи това е правилно.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДОГ

    10 1 Отговор
    Истината е една Балъков не се справя!!! Хубчев преди него доказа че може и с тоя " материал!"" Анти рекорд след анти рекорд - най-голяма загуба на нац.отбор, най-лоша голова разлика, най-много мачове без победа! Да на налага млади футболисти - К.Димитров, Малинов, Ст.Иванов, Горанов ... и т.н.! Като няма "материал", да използва за основа футболисти от един отбор ( навремето бяха ЦСКА и Левски), сега може дае Лудогорец - Илиев, Терзиев, Недялков, Манолев, Дяков, Бакалов,Марселиньо, Вандерсон!!! Така поне ще има отбор, а сега разпасана команда!! Защо да не използва може и само за едно полувреме Г. Илиев и Камбуров! Откъде ги измисли тези Пехливановци, Христовци, Сърмовци ( при цялото ми уважение към последния) Кого е тръгнал да налага, каква му е идеята !!!???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Димитър

    2 0 Отговор
    Не му се пуска кокала... Вие какви алчни лицемери сте в това БФС... Налице са всякакви предпоставки за това , че деградира футбола от години насам, но няма да се откажете да обвинявате футболисти и публика...
  • 12 Aaa

    2 2 Отговор
    Ааа, това не е вярно! Пълна случайност е, че в националния има предимно бивши и настоящи играчи на Литекс, ЦСКА-София или както там се казва!
  • 13 Кольо

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Jacques Yves Moineau":

    Аз водех сина си на Славия, чудесни са, хвърля им се топка и те гонят, треньора седи и си рови в телефона. В мачовете се викат децата на някакви тикви паркиращи пред стадиона с Ауди-та и BMW-та.

    Коментиран от #17

  • 14 Фил

    0 0 Отговор
    Съгласен с голяма мъкаФил
  • 15 Кой68

    3 0 Отговор
    Щото ти не ревеш-Защо няма футболист на "Славия" в националния отбор?Докато в управлението на футбола ни ще има и не само мениджъски интереси,а и Тото.......И аз съм за ограничение на чужденците-4 бр./да не получават гражданство/?
  • 16 И ти не разбираш

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Наистина не разбираш":

    Тоест на 40 деца се пада по 1 тренъор (независимо от профила му).
    Крайно не достатъчно е според мен
  • 17 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кольо":

    Е да де. За това говоря.