Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 13:35 776 0

Роджър Федерер с добри новини за феновете си

  • федерер-
  • продължава-
  • и през 2020-
  • турнирите от големия шлем

Легендарният швейцарски тенисист продължава кариерата си и през 2020, но.. за 2021 е все още неясно.

Роджър Федерер с добри новини за феновете си - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем - Роджър Федерер потвърди, че ще играе и на четирите турнира от Шлема през следващия сезон. Тази година швейцарецът се завърна на Ролан Гарос за първи път от 2015 година и стигна до 1/2-финалите, където отстъпи пред бъдещия шампион - Рафаел Надал.

"Тази година отново ще играя на клей, както през изминалата. Просто няма да е през целия клей сезон. Ще си взема време за почивка и да тренирам преди Откритото първенство на Франция, Уимбълдън, а след това Олимпийските игри и Ю Ес Оупън. Нямам търпение. Надявам се да остана здрав, както през тази година, защото бе много забавно да играя по този начин, тъй като се чувствах добре, а когато се чувстваш така, играеш добре.", сподели той пред "Форбс", цитиран от Гонг.

Все още не е ясно на кои турнири Маестрото ще вземе участие през пролетта. През тази кампания той игра на червено в Мадрид и Рим преди Ролан Гарос. Предполага се, че щом следващата година ще има по-малко изяви на тази настилка, вероятно ще се появи само на един от Мастърсите преди Откритото на Франция, започващо на 24 май. И на двете състезания от категория АТП 1000 през този сезон Федерер достигна 1/4-финалите.

"Графикът може да изглежда тежък, но смятам, че е наистина балансиран, което смятам, че ще свърши работа. Уверен съм в това.", продължи 38-годишният Роджър.

"2020 е готова, но 2021-а просто не знам, защото е прекалено далеч, но разбира се, че ако имам възможността да играя и всичко все още работи, защо не? Ако семейството е щастливо и здраво, това е условие. Ако съпругата ми се чувства по същия начин, това е важно, защото щастлива съпруга значи щастлив живот. Знаете как е, така че започваме оттам. Оттам нататък са тялото и резултатите. До това опира. Обикновено не мисля за повече от година и половина напред. Обичайно го правя за една и малко отгоре.", завърши световният №3.

Не е немислимо, че Федерер ще продължи да играе и след като навърши 40 години, уповавайки се на сегашната му форма и резултати. Този сезон той завоюва 4 титли и приключи в топ 3 в световната ранглиста за 15-и път в кариерата си. Той е само на 6 трофея от рекорда на Джими Конърс, който има на сметката си внушителните 109.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА