Last news in Fakti

4 Декември, 2019 19:44 1 234 1

С един точен удар Левски отстрани Черно море

  • левски-
  • черно море-
  • купа на българия

Отмениха гол на "моряците"

С един точен удар Левски отстрани Черно море - 1
Снимка: БГНЕС

Левски се класира за 1/4-финалите на Купата на България, след като победи Черно море с мининалното 1:0 на своя стадион "Георги Аспарухов", предава dsport. Единственото попадение в срещата бе дело на полузащитника Мартин Райнов. Главният съдия на мача Николай Йорданов пък не зачете гол на варненци, след като Даниел Димов удари с лакът в лицето голмайстора на "сините" точно преди попадението.

Двубоят започна доста оспорвано, като двата тима повече внимаваха да не допуснат грешка отколкото да атакуват. В 23-ата минута Левски поведе с гол на Мартин Райнов. След центриране от корнер Холмар Ейолфсон стреля с глава, топката рикошира в Стефан Станчев и попадна на крака на полузащитника, който от близко разстояние отбеляза с удар в долния десен ъгъл на вратата на Митрович. В 33-ата минута Черно море успя да изравни. Голът на Мехди Букаси обаче бе отменен от главния съдия Николай Йорданов, тъй като при центрирането от фаул Даниел Димов удари с лакът в лицето Мартин Райнов. Малко по-късно Милан Миятович спаси Левски от изравнително попадение, след като майсторски изби в корнер силен удар на Васил Панайотов от фаул.

В началото на второто полувреме централният нападател на Левски Дени Алар напусна терена, а на негово място влезе Филипе Нашименто, като смяната бе принудителна, тъй като офанзивният футболист се държеше за тазобедрената става. В 50-ата минута младокът от Черно море Мартин Минчев опита да отбележи много красив гол, след като стреля със задна ножица, но ударът му мина над напречната греда. В 60-ата Паулиньо изведе Иван Горанов в наказателното поле, но той не успя да затрудни Миодраг Митрович, тъй като ударът по диагонала не бе достатъчно силен. В следващите минути играта се накъса, като футболистите на двата тима извършиха доста на брой нарушения, като някои от тях дори бяха декорирани от Николай Йорданов с жълти картони. В 74-ата минута Стефан Станчев центрира в наказателното поле на Левски, като стражът Милан Миятович не прецени добре треакторията на топката и тя за малко да влезе в мрежата му. В 88-ата минута Янис Каргас фаулира Родриго на самата линия на наказателното поле на Милан Миятович. Съдията Николай Йорданов обаче прецени, че дузпа няма, а отсъди фаул.

Така с единствения си точен удар Левски си осигури участие в турнира за Купата на България и догодина, като очаква жребия, за да научи името на следващия си съперник.

Купа на България, 1/8-финал, ст. "Георги Аспарухов", София, Начало: 17:30 часа

Левски - Черно море 1:0

Голмайстори: 1:0 Мартин Райнов 23'


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 симидчиева

    0 1 Отговор
    Довиждане!