Last news in Fakti

11 Декември, 2019 10:03 1 229 0

Ансу Фати изхвърли левскар от престижна класация

  • ансу фати-
  • барселона-
  • шампионска лига-
  • мариян огнянов

Фати се разписа на 16 години и 322 дни

Ансу Фати изхвърли левскар от престижна класация - 1
Снимка: БГНЕС

Ансу Фати стана най-младия голмайстор в историята на Шампионска лига. Големият талант на Барселона заби победното попадение при успеха с 2:1 като гост на Интер, а това го изстреля на върха в класацията.

Фати се разписа на 16 години и 322 дни, като по-този начин свали рекорда на ганаеца Петер Офори-Куайе, който през сезон 1997/98 реализира за Олимпиакос срещу Розенборг на 17 години и 194 дни.

Попадението и пренареждането на класацията доведе до изпадане от топ 10 на първия българин, който вкарва за наш отбор в Шампионска лига. Мариян Огнянов се разписа срещу Челси (1:3) на 18 години и 59 дни и досега бе на десетото място в историческата класация.

Все пак добрата новина за Огнянов е, че редица световни издания се сетиха за него след попадението на Фати.

"По-малко от два месеца след 18-ия си рожден ден Огнянов вкара първия изобщо гол за български отбор в Шампионска лига. Важно събитие, което бе леко помрачено от факта, че дойде в 89-ата минута и след хеттрик на Дидие Дрогба, правейки го леко утешение при загубата на Левски София с 1:3 от Челси.

Въпреки това, атакуващият халф Огнянов му отдаде голямо значение, падайки на колене в празнуването си. За съжаление, това не бе голът, който да стартира пътя на Мариян, тъй като бе единственият му гол в турнира. Той имаше прилична кариера в България след това и получи мач за националния отбор през 2013", пише списание "FourFourTwo".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА