Last news in Fakti

14 Декември, 2019 07:51 2 577 7

Словашка журналистка в болница след удар с хокейна шайба

  • хокей-
  • репортерка-
  • шайба-
  • пострадала-
  • хокей на лед
Словашка журналистка в болница след удар с хокейна шайба - 1

Сериозен инцидент е преживяла репортерката на Словашката държавна телевизия Барбора Зячикова на хокеен мач преди няколко дни.

Лекарите се борят да спасят зрението ѝ с дясното око, съобщава sportal. 30-годишната Зячикова е била ударена от летящата с висока скорост шайба по време на двубоя от местното първенство между Банска Бистрица и Попрад. Тя е стояла в зона без защитен плексиглас и не е могла да се предпази.

“Водех си бележки и не следях внимателно какво се случва във всеки един момент. Видях шайбата, когато вече беше на сантиметри от лицето ми. Нямах време да реагирам, въпреки че се опитах да се наведа и да сложа ръце на лицето си. След първоначалния шок усетих тъпа болка. Сега вече се чувствам по-добре”, сподели Зячикова.

Последиците от удара са сериозни - сътресение, счупена кост, синини, подуто око и голяма рана, зашита с няколко шева в болницата, където журналистиката е била откарана веднага след неприятната случка. Тя вече е претърпяла операция и лекарите правят всичко възможно да запазят функционалността на пострдалото око. На по-късен етап Зачикова ще прибегне до услугите на пластичната хирургия, за да бъдат заличени следите от голямото разкъсване.

“Важното е, че съм жива. Благодаря от сърце на всички за окуражителните думи и подкрепата. Предстои ми операция и след нея ще се върна по-силна”, сподели смелата журналистка.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проса

    10 11 Отговор
    Журналистка отишла да си води бележки и не гледа играта, обаче стои в незащитена зона - тая има българска жилка
  • 2 Алфа Вълкът

    5 5 Отговор
    "Банска Бистрица" - Боко да не играе и там?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    дано се оправи госпожата
  • 5 Монтреал

    6 3 Отговор
    Каква е тази селска хокейна площадка без защитен плексиглас???
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    КРАСИВА Е ГОСПОЖИЦАТА ДАНО НЕ Я Е БОЛЯЛО

    Коментиран от #7

  • 7 КозлодУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Човеко,
    Изобщоне си наред с главата. Иди се лекувай!
    Наблюдавам те от известно време и ставаш все по-зле!
    Какви нелепости ръсиш? Как може да я удари летяща с висока скорост и доста тежка шайба и да не я боляло! То пак добре, че не и отнесло празната тиква.
    И се лекувай!