Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 07:27 1 057 1

Барселона си взе своето от Леванте

  • барселона-
  • леванте-
  • ла лига-
  • лионел меси-
  • ансу фати

Двата гола за каталунците бяха дело на 17-годишния Ансу Фати

Барселона си взе своето от Леванте - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона победи у дома Леванте с 2:1, като двата гола за каталунците бяха дело на 17-годишния Ансу Фати.

Лео Меси асистира на два пъти на своя млад съотборник в 30-ата и 31-ата минути. Така двамата показаха, че заформят страхотен дует и липсата на Луис Суарес може да се окаже не толкова голяма. Попадението за гостите от Валенсия отбеляза Рубен Рочина в добавеното време.

Барселона си взе своето от Леванте
Снимка: БГНЕС

Интересното е, че головете за домакините паднаха в рамките на 100 секунди. Един от ветераните в състава на Барселона - Жерард Пике, отпразнува своя 33-и рожден с победа. За Леванте това беше юбилеен мач под номер 500 в испанския елит. Фати, който е на 17 години и 94 дни също ще запомни този двубой, защото се превърна в най-младия автор на два гола в Примера дивисион за този век, задминавайки Хуанми Хименес, направил същото на 17 години и 115 дни.

Първото голово положение дойде в 13-ата минута, когато Фати намери Меси точно пред наказателното поле, но шутът на аржентинеца мина встрани от вратата. В 17-ата минута грешка на Айтор даде нова възможност на Меси, но слабият му удар по земя попадна в ръцете на стража. Секунди по-късно Гризман беше изведен на добра позиция, но изстрелът му излезе в аут. В 20-ата минута без малко да се стигне до автогол във вратата на Леванте след изпълнение на корнер, а малко след това шут на Ракитич мина над вратата. В 26-ата Фати нахлу опасно в противниковото наказателно поле, но опитът му за изстрел беше блокиран.

Барселона си взе своето от Леванте
Снимка: БГНЕС

В 29-ата минута Меси направи поредния си пропуск в мача. Още при следващата атака на Барса обаче точно Лионел пусна блестящ извеждащ пас към стоящия на ръба на засадата Фати, който прокара топката между краката на Айтор за 1:0. Точно 100 секунди по-късно Фати вкара топката отново между краката на невярващия Айтор след асистенция на Меси - 2:0.

В 36-ата минута аржентинецът направи още едно брилянтно подаване - този път към Нелсон Семедо. Десният бек финтира двама противникови играчи и отправи удар, който обаче срещна напречната греда. В 45-ата минута португалският национал отново осъществи фамозен пробив и центрира на Гризман, който не уцели вратата от два метра разстояние.

В 50-ата минута Гризман, Меси и Бускетс се изредиха да отправят шутове по посока на противниковата врата, но нито един от тях не успя да се разпише. Малко по-късно гостите стигнаха до първите си два удара в срещата. Тер Стеген изби изстрел на Моралес, а при добавката Рочина прати топката над вратата.

В 57-ата минута Меси също се отчете с пропуск. В 65-ата минута Пике получи първия жълт картон в мача, а веднага след това и Алба видя същият картон заради несъгласие със съдийско решение. В 67-ата минута Тер Стеген отново показа блестящ рефлекс, за да отрази удар на резервата Ернани. В 73-ата минута Фати се опита да оформи своя хеттрик чрез задна ножица. Секунди по-късно Меси осъществи пробив, но Айтор изби удара му с крак.

Във втората минута на добавеното време Рубен Рочина върна един гол, колкото да притесни феновете на домакините. Рочина не се зарадва от попадението. До края Леванте стигна до още една атака, но завършващият удар излезе в аут.

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Лангле, Алба, Де Йонг, Ракитич, Бускетс, Меси, Гризман, Фати

Леванте: Айтор, Мирамон, Весо, Постиго, Тоньо, Рочина, Вукчевич, Мелеро, Кампаня, Марти, Моралес


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубенов

    0 0 Отговор
    Браво на fati. Такива футболисти искам да гледам, млади талантливи и жадни за успех.