Last news in Fakti

16 Март, 2020 10:17 893 1

Футболен тим сложи маски в знак на протест

  • гремио-
  • протест-
  • отлагане-
  • първенство-
  • коронавирус-
  • маски

Бразилският гранд Гремио не е съгласен, че трябва да продължава да играе мачовете си

Футболен тим сложи маски в знак на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Футболистите на бразилския гранд Гремио протестираха срещу продължаващото футболно първенство, въпреки че в света има пандемия на коронавирус и болшинството шампионати бяха прекъснати.

Преди мача си срещу Сао Луис от първенството на щата Рио Гранде до Сул играчите на Гремио излязоха с медицински маски на лицата си. Това обаче не им попречи да спечелят с 3:2 двубоя, който се игра пред празни трибуни.

„Дойде време да покажем своята позиция. Бяхме длъжни да сложим маските, за да обърнем внимание на властите и да покажем, че футболистите също са хора и не са застраховани от вируса. Няма смисъл да играем през празни трибуни. Така феновете получават някаква защита, а за работещите във футбола не се полагат грижи. Целият свят спря да играе. Надяваме се бразилският футбол да го последва. Искаме здравият разум да надделее“, обяви треньорът на тима Ренато Порталупи.

След края на мача Бразилската футболна конфедерация обяви, че спира провеждането на всички турнири по нейната егида – купата на Бразилия, женското първенство и юношеските шампионати на страната. Това обаче не се отнася за отделните първенства на различните щати.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vio

    1 0 Отговор
    Бразилия и Русия -- тъпингьори. Още играят, лол. Скоро ще си играят с термометър и некролог!