Last news in Fakti

29 Март, 2020 18:12 4 365 12

Пускат предсрочно от затвора легендарен спортист, изнасилил две малолетни момичета

  • боб хюит-
  • тенис-
  • изнасилване-
  • тенис на корт

Жертвите на Хюит са две момичета – на 13 и 14 години

Пускат предсрочно от затвора легендарен спортист, изнасилил две малолетни момичета - 1

Носителят на 15 титли от Големия шлем при двойките и смесените двойки Боб Хюит ще излезе предсрочно от затвора в Йоханесбург. Той бе осъден на 6 години зад решетките заради изнасилване, но ще пуснат предсрочно на 24 април. Така ще е прекарал малко над три години в затвора.

Хюит трябваше да излежи присъда, след като бе обвинен в изнасилването на две момичета, които е тренирал през 80-те и 90-те години на миналия век. Излизането му от затвора бе прието с остра критика, че системата се е провалила.

Жертвите на Хюит са две момичета – на 13 и 14 години, които той е изнасилил, както и 12-годишно момиче, срещу което е извършил сексуално посегателство по време на тенис урок.

Пускат предсрочно от затвора легендарен спортист, изнасилил две малолетни момичета

„Явно съсипаните животи нямат никакво значение, щом си легендата Боб Хюит. Това е подигравка спрямо мен и всяко момиче, което е било жертва на тормоза му. Нямам думи, с които да опиша разочарованието си“, сподели една от жертвите му, Хедър Конър.

Според нея Хюит е трябвало да получи няколко доживотни присъди. Именно Конър разказа през 2011 година пред The Boston Globe историята си и какви травми ѝ е нанесъл бившият тенисист.

Хедър е ставала щатска шампионка с Masconomet Regional High School, а по-късно печели и националния тенис шампионат с Indiana University. Тя е и в „Залата на славата“ на учебното заведение.

Боб Хюит в момента е на 80 години. Той е роден в Австралия, а през 70-те години на миналия век започва да живее в Южна Африка и да се състезава за африканската страна. Споделял е корта с Джон Макенроу и Били Джийн Кинг. Бил е и в „Залата на славата“ на тениса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иди на входа на Столипиново!

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Олег 🇷🇺🇷🇺":

    Надупи се и си отвори касичката, ще я напълнят, ако не спари, с гумени човечета! Пак си на далавера, ще изкараш пари за пътни!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 По добре вирус отколкото руснак

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Олег 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    "Днес станах както обикновено, сипах си двеста грама водка за закуска и пуснах телевизора да видя Путин. Вместо него обаче даваха Алла Пугачова. „Тоже неплохо“, помислих си аз, допих водката, намигнах на портрета на Сталин на стената, облякох се и тръгнах за работа.
    Във входа срещнах съседа Серьога. „Крым наш!“, поздравих го аз. „Воистина наш!“, отговори той и извади една бутилка водка да полеем събитието.
    На улицата беше минус 50 градуса и ладата запали едва от втория опит. Подкарах я внимателно между дупките и мечките. Особено досадни бяха последните – като видят кола, тичат да си изпросят нещо за ядене. Уж кметът все обещава да направи нещо с бездомните мечки, но нищо не се случва и те все така си обикалят около кофите за боклук.
    После минах покрай най-голямата дупка, където на дъното лежи предишната ми кола. Впрочем, вероятно и двадесетина други. Местните власти чакат да паднат още пет-шест и като се напълни, после да асфалтират отгоре.
    Малко по-нататък ме чакаше полицейски патрул. По навик посегнах към калашника, но видях в ръцете на единия лека картечница и се отказах.
    Полицаите ми взеха десет долара, но почерпиха по една водка с кисели краставички, а служебната им мечка ми изтанцува ламбада. Разделихме се като приятели.
    На работа бригадирът беше купил пет бутилки водка и кило сельодка. Изпихме всичко, като пяхме песни за войната и за победата. После съм заспал.
    Привечер се събудих и тръгнах за вкъщи. На улицата беше минус 70 градуса и дори ме
  • 7 продължение

    9 2 Отговор
    мечките бяха с шапки и шалове. Помислих си, че е време да сложа зимните гуми.
    Вечерта най-после дадоха Путин по телевизията и аз отворих една бутилка водка по този случай. Стана ми малко студено, та слязох до мазето да поусиля малко ядрения реактор. Навремето го свих от военния завод, в който работех и сега не давам пари за отопление. Вярно, на няколко години трябва да му се сменя урана, но иначе си работи.
    Посвирих малко на балалайка, а после си легнах. Малко преди да заспя си напомних, че вече цял месец не съм ходил в мавзолея на Ленин…"
  • 8 баба Зоя

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Олег 🇷🇺🇷🇺":

    Учителката по природознание:
    - От кого се боят зверовете в гората най-много?
    Отговор в хор:
    -От Олег!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Страшен сайт

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Няма начин!":

    Много бургии бе брат, уморих се!
  • 12 русский человек

    1 2 Отговор
    пачему имам забрана бе пацаны, да пиша коментари. да здравствует товарищ Вл. Вл Путин.