Last news in Fakti

10 Април, 2020 19:56 1 684 6

Олимпийските игри може да не се проведат дори и през 2021-ва година

  • коронавирус-
  • провеждане-
  • отлагане-
  • олимпийски игри-
  • токио-
  • муто-
  • мок

Това заяви изпълнителният директор на Организационния комитет на Игрите Тоширо Муто

Олимпийските игри може да не се проведат дори и през 2021-ва година - 1
Снимка: БГНЕС

Пандемията от коронавирус продължава да се разраства в световен мащаб и няма гаранция, че отложените за догодина Олимпийски игри в Токио ще се проведат и на насрочените нови дати през 2021 година. Това заяви изпълнителният директор на Организационния комитет на Игрите Тоширо Муто.

"Не мисля, че има човек, който може да предвиди дали ситуацията ще бъде под контрол през следващия юли или не. Ние със сигурност не сме в позиция да дадем точен отговор", каза Тоширо Муто на пресконференция.

Лятната Олимпиада трябваше да се проведе през юли и август тази година, но бе отложена за края на юли 2021 година заради разпространението на коронавируса.

"Това, което зависи от нас - да се подготвим добре за Игрите, ще го направим. Искрено се надяваме следващата година човечеството да е овладяло кризата с коронавируса. Не мислим за алтернативи. Хората по целия свят трябва да се обединят с всички технологии и ум да се работи по разработването на ваксини, лекарства и лечения на заболяването", каза още Муто.

Япония има около 5000 регистрирани случаи на COVID-19 и около 100 смъртни случаи.

Организаторите на Игрите на този етап не дават точна информация за финансовите загуби от отлагането на Олимпиадата, но според неофициални данни допълнителните разходи възлизат между 2 и 6 милиарда долара.

"Токио 2020 има различни застрахователни полици, но все още не е ясно коя какво ще покрие по отлагането на Игрите", каза още Муто.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ681

    9 2 Отговор
    Да бе дайте направо да спрем всичко. Ако искате да спрем и земята да се върти. Живота е по-силен от смърта.
  • 2 Да се арестува Тоширо

    7 2 Отговор
    за всяване на паника сред населението.
  • 3 Стоян 79

    5 1 Отговор
    2019 в България е имало 2278 починали от нормален грип , който е преминал в плевмония , от
    Януари до днес няма нито един починал от грип ??? Не е ли странно?? 2019 в Германия над 17500 човека са починали от грип ( плевмония) от началото на година до днес нито един няма!!!
    В Америка има над 400000 заразени от ковид19, но!!!! Са имали само 200000 теста !!! Нещо гнило има в Дания :)
  • 4 Вируса

    1 1 Отговор
    е глобален експеримент.
  • 5 Студентско предаване КУКУ

    1 2 Отговор
    Смеехте се като "гръмна" "Козлодуй",а сега защо мислите,че някой не прави БИГБИГ БРАДЪР и си брои паричките.Сценарият е същият.Слави само трябва да си спомни КОЙ от Сороските келемета тогава им подхвърли парите за " козлодуйската "шега.Тогава беше просто един сондаж,сега е малко по всеобхватен.
  • 6 ХА ХА

    1 2 Отговор
    Яжте , пийте и псувайте властта ! Това винаги е помагало на българите да оцелеят !