Last news in Fakti

5 Май, 2020 16:45 2 589 19

Венци Стефанов след писмото на Левски към Борисов: Държавата не бива да бъде майка за едни, а за други - мащеха

  • левски-
  • венци стефанов-
  • бойко норисов-
  • футбол

Какво значи държавата да кредитира директно Левски?

Венци Стефанов след писмото на Левски към Борисов: Държавата не бива да бъде майка за едни, а за други - мащеха - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg писмото на феновете на Левски до министър-председателя Бойко Борисов. Шефът на "белите" заяви, че държавата не бива да бъде майка за едни, а за други - мащеха. Той добави, че за разлика от други, славистите не са неблагодарни.

"Какво значи държавата да кредитира директно Левски?! Имам представа как се кредитира - за да теглиш кредит, трябва да имаш някакво обезпечение. При Левски обезпечението са въздушните имоти. Някакви бъдещи, не знам какво, не знам що, само добри намерения и нищо конкретно.

Смятам, че ако държавата помага на Левски и има такива кредити, и ние ще искаме един такъв кредит, защото имаме нужда. Прекалено много се преекспонира какво става с Левски. Чакайте, има и други отбори - Славия, ЦСКА, Локомотив (София). В края на краищата всички на тази земя би трябвало да имаме еднакви права и еднакви задължения.

Ние спазваме своите задължения, редно е и колегите да спазват своите. Който не ги спазва, ще си понесе съответното наказание. Не може за едни да бъдеш майка, а за други - мащеха. Преди няколко години Пирин (Благоевград) го изгониха от елита за 40 000 лева. Литекс го пратиха в "Б" група, когато извадиха отбора. Локо (София) фалира за два милиона лева.

Искам както ние си плащаме данъците, така всички да ги плащат. Всеки да си носи последствията! Феновете на Левски вместо да искат помощ от държавата, да потърсят отговорност от тия, които са профукали тези пари. Който е злоупотребил, да си носи последствията. Не може едните да бъдат изрядни и да цепят стотинката надве, търсим какви ли не варианти, а други пишат да дойдат "седмиците". Ако трябва, нека дойдат и "осмиците". Чакат да се изсипят едни милиони и да се харчи безстопанствено. Нека видим кой е харчил и къде са парите!

Славия няма задължения, това може да се провери в НАП. Трудно ни е, търсим варианти, а в Левски става въпрос за 30-40 милиона лева злоупотреби. Покрай предишния собственик бях чул едни цифри, между 30-40 милиона. Това е нещо страшно.

Премиерът е направил много за много клубове, единствено за Славия не е. Сега 37 милиона се изсипаха в Пловдив за стадиони, нека не злоупотребяват с добрината на Бойко Борисов. Време е той да погледне и към "белия" отбор. Щом помагат на ЦСКА, Левски, Ботев, Локомотив (Пловдив), нека и на нас. И ние душа носим. Славия е най-старият клуб в България, на "канарчетата" аз им дадох купата да я прекопират. Те твърдят, че са от 1912 година, но ние можем да кажем, че сме от времето на Наполеон.

Искаме да се помогне и на Славия, както се помага на другите за базата, стадиона, терените. С другите неща се оправяме, а това няма да си го занесем вкъщи, ще остане и след нас, за следващите поколения. И утре ще се каже, че Славия по времето на Борисов направи това, това и това.

Това е справедливо. Ако се помогне на "белия" отбор, ние никога няма да го забравим. Винаги ще казваме, че по времето на Борисов се е построило това и това. И ние искаме да ни се помогне за реновирането на стадиона като на пловдивските клубове. Славия е най-старият и интелигентен клуб в България и няма да забрави помощта. Другите не зачитат, а мислят, че им пада от небето. Ние в Славия не сме неблагодарници", каза Венци Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    23 1 Отговор
    ВЕНЦИ- "ЛЕВСКАРИТЕ" И ДНЕС СА НА ВЛАСТ !!! ЩЕ МУ НАМЕРЯТ НОВ СОБСТВЕНИК !!! НЕ КАКТО - КОГАТО ИЗХВЪРЛИХА МОЯ ФК "МИНЬОР " ОТ "А" ГРУПА СЪС ЗЛОБА И НА ВЛАСТ / РОДЕНИЯТ В ДАНТЕЛИ ; ЗАКЪРМЕН С ЦИТРОНАДА - ПОЛУМАДЖАР / !!!!!!!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коста

    13 2 Отговор
    Много ми липсва стадиона на мира в Перник.отвсякъде те замерват и псуват бели каруцари.затова миньор пк никога в ефбет.има и други култови стадиони като Бончук,цар Самуил и други картофени ниви.
  • 4 Мим

    4 27 Отговор
    Ами като не си неблагодарник тегли и ти кредити,кой те спира,ама гледаш само в канчето на другия.След като са помогнали на тези другите ,дето ги изброяваш за стадиони,наЛевски какво са му помогнали за стадиона,едно нищо,така че недей го вади голям,все Левскити ти е в очите...
  • 5 Behemoth

    25 1 Отговор
    В селските групи!Моментално!Таман иди.отите от агитката да се бият върху кравешки ла.йна...
  • 6 Бенковски

    23 1 Отговор
    Левски София да фалира както ЦСКА!! Ако искат - може и да ги припознаят.....
  • 7 Пената

    16 1 Отговор
    ФК,, Леффка Драгойчева-Лаффчис,,1992 отива в ,,А,, Окръжна ,, !!! Ще играят в Мировяне !!!
  • 8 Гражданин

    17 3 Отговор
    Банки много. Кандидатствате за кредит, залагате каквото имате , може и емблемата. Защо трябва да занимавате цялата държава с проблема. Получавате, усвоявате и те така. Ама много добре знаете, че трябва да се връща заемът. А вие нямате намерение да връщате. Затова плачите на Боко, защото знаете, че той ще ви уреди с пари. Нали е болен левскар.
  • 9 trochillidae

    13 0 Отговор
    Правилно казва бате Венци, не може Славия да е лишена от всичко за сметка на останалите! За чужденците благата а на нас трохата!
  • 10 незнайко

    10 0 Отговор
    Трябва да има равностойни блага за всички, с държавни пари и баба ми щеше да има футболен отбор???????
  • 11 Мимч

    2 9 Отговор
    Абе Венци,какво ревеш това са фенове,могат да скандират да викат,да искат,и да правят кавото желаят.Ти нали имаш фенове,нека и те да искат,тук не виждам някой от ръководството да иска,а ти си ,кож кожемите началник и коментираш публиката на Левски,явно много те е страх от нея..
  • 12 Даааааа

    13 0 Отговор
    Който няма пари - фалира!!! Може да плащат заплати на разни мигранти от 40-50 хиляди лева, а сега държавата да помага , ха, ха, при аматьорите - къш, като колегите от Армията.
  • 13 СЛАВИЯ

    6 3 Отговор
    Вие сте най стария клуб.... ама малко след ТИЧА . То за вас шопите, клубовете от другите градове нищо не значат, обаче гризнете ли дръвцето извън столицата, го правите национален проблем. Да не говорим , за най малоумните гамени които отглежда столицата.
  • 14 Гошо

    9 0 Отговор
    Божков дава акциите на ветераните и феновете, те гарантират кредита с апартаментите си, къщите на село и колите си. И ако не могат да върнат парите, то това всичкото имущество им се отнема и готово
  • 15 Ацо

    4 0 Отговор
    Вместо да търсят отговорност от Ивчо Тонев ,отговорен за "кабриото" и Спасчо Русев които знаем Кой ги прати те реват за още държавна помощ! Като не можеш да си управляваш къщичката и не плащаш данъци с години- фалираш! Иначе си направете едно "Държавно първенство с Лудогорец и Тире София и си играйте!
  • 16 Кико

    3 0 Отговор
    Още като се натресе Черепа, казах че това е краят! Другите само чупеха от баницата, той я взе цялата барабар с прекара! И само бушони пред него.Искаше да сложи и един румънски циганин, е тогава щеше да закрие "магазина"!
  • 17 Олелеле

    2 0 Отговор
    Недейте да занимавате премиера Борисов, с частни проблеми.Разбирам да се дават пари за стадиони да, тези стадиони остават общински.Но държавата да помага на частен клуб като Левски, това е недо постимо.Търсете вината в старите собстеници,всички са милионери.Това се отнася и за ЦСКА.
  • 18 Шемет

    2 0 Отговор
    Венци е напълно прав във случая...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.