Last news in Fakti

21 Май, 2020 19:18 1 192 0

Манчини: Никой не искаше да става треньор на националния на Италия

  • италия-
  • европейско първенство-
  • селекционер-
  • нежелание-
  • работа-
  • манчини

"Много се страхуваха да скочат в трудна ситуация, но футболът е направен от тези моменти", заяви треньорът

Манчини: Никой не искаше да става треньор на националния на Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на Италия Роберто Манчини заяви, че никой не е имал желание да поеме тима. Той обаче го направи и класира "адзурите" за Евро 2020 след десет победи от десет мача в квалификациите.

"Когато пристигах, никой не искаше да тренира националния отбор. Поканиха ме и аз казах "да". Много се страхуваха да скочат в трудна ситуация, но футболът е направен от тези моменти. Трябва просто да имаш малко увереност и вяра в качествата на по-младите играчи", сподели Манчини.

"Италия винаги е имала добри играчи в историята си. Такъв е случаят и днес. Да побеждаваш никога не е лесно дори срещу по-слабите съперници. Ние искахме да направим нещо различно", допълни той.

"Последните два месеца щяхме да сме изиграли две важни контроли - срещу Англия на "Уембли" и срещу Германия в Нюрнберг. Сега щяхме да бъдем на лагер за европейското. Пропуснахме всичко, свързано с работата ни, както и нормалните неща от ежедневния живот. Мисля, че ще да е трудно на всеки дани победи. Надявам се тази година младите момчета да натрупат още повече опит.

Идеята ми беше да направя нещо специално, за да доближа хората до националния отбор и момчетата бяха много добри в това да създадат отлична атмосфера", каза още селекционерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА