Last news in Fakti

23 Май, 2020 09:33 1 131 0

Продадоха на търг едни от най-ценните отличия във футбола

  • футбол-
  • медали-
  • мондиал 2018

Отличието беше продадено от „Juliens Auctions“ срещу 71 875 долара

Продадоха на търг едни от най-ценните отличия във футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Спечелването на световното първенство е едно от най-големите признания в кариерата на един на един футболист. Това обаче явно не се отнася за френски национал, който продаде на търг златния си медал от Мондиал 2018. Името му не се споменава от организаторите. На финала „петлите“ победиха Хърватия с 4:2.

Отличието беше продадено от „Juliens Auctions“ срещу 71 875 долара. Според предварителните прогнози се очакваше цената да бъде между 60 000 и 80 000 долара. След общо 10 наддавания се е стигнало до покупката на спортната реликва.

Същата аукционна къща продаде и още три медала от световни първенства, като два от тях са златни. Отличие на шампион от САЩ'94 е продадено за 48 000 долара. Той върви със сертификат, че е било собственост на бившия технически директор на националния отбор на Бразилия Маркос Моура Тейшейра.

50 000 долара бяха платени за шампионски медал от Мондиал 2002. Той също е придружен с документ за автентичност, че е бил притежание на дългогодишния лекар на „селесао“ Жозе Луис Рунко. Освен това за 5120 долара беше продаден и сребърен медал от Мондиал'98. Той е в оригиналната си синя кутия, но не е ясно на кой от бразилския отбор е бил собственост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА