Last news in Fakti

21 Юни, 2020 17:25 3 416 3

Поставиха в изкуствена кома бивш пилот от Формула 1

  • алекс занарди-
  • формула 1

Няма сериозни наранявания на гърдите и вътрешните органи

Поставиха в изкуствена кома бивш пилот от Формула 1  - 1
Снимка: БГНЕС

Алекс Занарди бе поставен в изкуствена кома, след като претърпя няколкочасова операция в петък срещу събота. Бившият пилот от Формула 1 и КАРТ претъпря тежък инцидент и получи тежки травми по главата и лицето. Няма сериозни наранявания на гърдите и вътрешните органи. Той бе откаран в болница в Сиена, където премина хирургическата интервенция и е в интензивното отделение. Състоянието му се определя от лекарите като стабилно, но тежко.

„Кардиореспираторните показатели са стабилни. Като цяло клиничната картина не е лоша. Трябва да се изясни неврологичната картина, което ще се случва през следващата седмица, когато състоянието на Занарди позволява“, се казва в изявлението на болницата.

„Не е изключено увреждане на зрението, поради което се обърнахме към офталмолози за консултация. Получил е наранявания на лицето, при което е възможно да има увреждане на зрителните органи, чието състояние ще се разглежда след няколко дни. Същото се отнася за неврологичната картина, тъй като в момента седативните средства не позволяват да бъде оценена. Трудно е да се каже кога може да бъде спряно използването им.“

„Ако състоянието стабилно, то може би следващата седмица след консултация с извършилия операцията неврохирург може да говорим за спирането на седативните препарати. Занарди е в страхотна форма и вероятно това е причината да реагира толкова добре на приложената терапия. Ние сме оптимисти и сме уверени, че ще е фактор, влияещ на положително на курса на лечение.“

Лекарите заявиха, че състоянието на Занарди не е безнадеждно. Ситуацията може да се влоши или да остане стабилна. От здравното заведение не правят никакви прогнози преди да имат цялостна картина.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Формула АВС

    9 0 Отговор
    и от толкова много писаници - все пак какъв е бил този тежък инцидент? паднал от стола ли или се порязал докато се бръсне? трябва в италиански сайтове ли да ровя?!
  • 2 РЕАЛИСТ

    5 0 Отговор
    В гонг имаше подробности. Блъснал се е в някакво ремарке, като си е карал количката с ръце. Голям карък е този пич.
  • 3 Винкел

    8 0 Отговор
    След катастрофа преди години са му ампутирани и двата крака. Човекът участва след инцидента наравно с останалите пилоти в състезания със специално приспособен автомобил и има записани челни класирания. И освен това управлява триколка, задвижвана с ръце на състезания. Дано се оправи.